Jančařík i tady pokračuje se svou oblíbenou terapií vertikalizací, což znamená pomalé uvedení do svislé polohy.

„Je to daleko lepší, než pořád jenom ležet nebo sedět na vozíku. Ta vertikalizace je takové i psychické povzbuzení, člověk má zase pocit, že stojí a že se rozejde,“ popisuje své pocity pro TN.cz Michal.

Moderátor používá také speciální rotoped, který mu cvičí s nohama. „Já jsem měl vždycky rád kolo a tohle mi to kolo supluje. Já se snažím fixovat ten pohyb a soustředím se na ty nohy, říkám si, že jedu sám a že jedu třeba někde po Šumavě,“ vypráví Jančařík. A nezůstává jen u snů, Michal si už vyjel i na skutečný výlet do přírody.

„Byl jsem se tady na cyklostezce podívat na vozíku, už jsem tam mastil směrem Srbsko a Karlštejn,“ chlubí se Michal, který je už víc než půl roku upoutaný na invalidní vozík.

Moderátor měl problémy s ledvinou od dětství, trpěl nemocí ledvin – polycystózou. Loni mu ledvina zbytněla na sedm kilogramů a poté mu praskla. V nemocnici v Hradci Králové mu díky rychlé operaci zachránili život. Poté Michal musel docházet na dialýzu. Po úspěšné transplantaci ledviny bohužel přišla další rána, praskla mu céva u páteře, krev tlačila na míchu a ochrnul.

Video
Video se připravuje ...

Petr Jančařík o ochrnutém synovi Michalovi: Návrat na Novu? Není to jisté… redakce Blesk TV

Fotogalerie
23 fotografií