Vedení tábora vydalo k incidentu prohlášení, které zveřejnilo na facebookové stránce DT Pražanka. Uvádí, že tábor byl vždy po celou dobu pobytu dětí každou noc hlídán zodpovědnou plnoletou osobou z řad pedagogického personálu.

„Bohužel v ranních hodinách došlo k vniknutí cizí neznámé osoby do prostoru tábora. Díky včasné a rázné reakci sportovního vedoucího 1. Běhu se tato osoba dala na útěk. Nedošlo k jakémukoliv zranění některého z našich táborníků,“ uvedl hlavní vedoucí Václav Vaněček (47) s tím, že žádné bližší informace k incidentu neposkytne, protože mu to policie, které vše nahlásili, zakázala.  

V prohlášení se dále uvádí, že policisté při návštěvě tábora konstatovali, že bezpečnostní mechanismy jsou pro provoz tábora zcela adekvátní. „Nezbývá nám nic jiného než doufat, že pátrání policie přinese úspěch v nejbližších hodinách či dnech,“ dodal Vaněček s tím, že vedení tábora vypsalo odměnu 30 tisíc korun tomu, kdo podá informaci vedoucí k dopadení pachatele.

„Přijali jsme oznámení od vedení jednoho letního dětského tábora na Rokycansku ohledně možného protiprávního jednání, které mělo být pácháno na dětech,“ řekla policejní mluvčí Pavla Burešová. Případem se nyní zabývají kriminalisté.

Fotogalerie
8 fotografií