Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sněmovna prázdná, Babiš točil zmrzlinu. „Makám a má to 14 tisíc lajků,“ brání se

Autor: Václav Lang - 
3. července 2017
14:40

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš vyrazil do Liberce točit dětem zmrzlinu za vysvědčení. Sám byl přitom „záškolákem“, ve stejnou dobu totiž hlasovala Sněmovna, kde je Babiš poslancem. Nebylo to přitom poprvé, kdy vyměnil povinnosti zákonodárce za volební kampaň. Kritice se ale brání. Prý jezdí za lidmi, aby mohl řešit jejich problémy. „Já na to kecání nejsem,“ uvedl v reakci pro Blesk.cz.

„Poslanecké povinnosti si plním vzorně. Každé pondělí mám poslanecký den. Jako dnes od sedmi hodin za mnou chodí občané. Dnes jich bude 11,“ uvedl Babišv pondělí dopoledne na dotaz Blesku. „Právě tady mám jednu občanku, můžete se jí zeptat,“ dušoval se.

Minimálně v pátek si ale své povinnosti neplnil. Zatímco politici schvalovali některé zákony v třetím čtení, Babiš v Liberci točil dětem zmrzlinu a poté představoval dospělým svou knihu. Přiznejme šéfovi ANO, že v tento den byla politická účast obecně nevalná. Řada poslanců odjela kvůli blížícím se státním svátkům, a tak Sněmovna nebyla už v poledne usnášeníschopná. Předtím ale stihla přidat peníze na státní pojištěnce nebo snížit limit na doplatky za léky pro děti a seniory.

Navíc ne všichni, tak jako Babiš, postavili svou kampaň na sloganu Nejsme jako politici, makáme. Šéf hnutí ANO v tom však nevidí problém. „Já makám, chodím za lidmi a řeším jejich problémy,“ hájil se Babiš v pondělí. „Chápu, že když točení zmrzliny má 14 tisíc lajků, tak jsou všichni naštvaný,“ dodal v nadsázce.

Vodňanské kuře a kožichy manželky

Babiš vyměnil jednání Sněmovny za jiné aktivity už v minulosti. Z pracovních důvodů se omluvil třeba i ve čtvrtek a v pátek 8. a 9. června, kdy mimo jiné rozdával podpisy v Lázních Jeseník. „Dobře víte, že jsem chtěl vždycky klouzavý mandát. Šel jsem do politiky proto, abych dělal nějakého manažera, já na to kecání nejsem,“ hájí se nyní.

„Jenom než se schválí program, tak to trvá čtyři hodiny, všichni se tam producírují,“ zkritizoval chod dolní komory parlamentu, aby dodal: „Když se řeší kožešinové farmy, tak všichni řeší Vodňanské kuře a kožichy mé ženy. To fakt nemám zájem poslouchat.“

VIDEO: Andrej Babiš zavítal před volbami i na známou jízdu králů do Vlčnova. Takto ho „vyhlásil“ jeden z členů královy družiny

Video  Babiše vyhlásili při jízdě králů: Tohle v sále asi nikdo nečekal.  - Pro Blesk.cz Antonín Vrba
Video se připravuje ...

VŠE O VOLBÁCH DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2017 ČTĚTE ZDE

 

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
va45 ( 5. července 2017 18:42 )

 To bylo k pobavení.Babiš nechodí do práce- sněmovny.Schwarzenberg do té práce už nechodí pomalu 4 roky.Když tam je tak spí a má v sobě tolik drzosti znovu kandidovat a nechat se od nás živit.

va45 ( 5. července 2017 18:38 )

Tak to už má Kalousek řádně vychlastaný mozek.Bakala sám v televizi přiznal,že sponzoroval TOP 09 a 0DS.

va45 ( 5. července 2017 18:35 )

Jak to,že nesedí Kalousek,Klaus,Topolánek,Schwarzenberg,Sobotka,a prakticky celá bývalá ODS,ČSSD vč.těch co jsou na útěku?

va45 ( 5. července 2017 18:26 )

Lepší je,když Babiš točil dětem za vysvědčení zmrzlinu než chodit a slintat v televizi ***iny jak to dělá Kalousek.

va45 ( 5. července 2017 18:23 )

 ***,začni si leštit tu svoji svatozář.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa