Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

S HIV, ale bez ochrany: Prostitutka z Hradce Králové měla vědomě šířit nakažlivou nemoc

Autor: ČTK - 
25. dubna 2017
11:27

HIV pozitivní prostitutka Sabina K., která měla sexuální styk s téměř čtyřmi desítkami mužů, kterým o své nemoci neřekla, u soudu řekla, že nikomu nechtěla ublížit. Za pokus zločinu těžké ublížení na zdraví a zločin šíření nakažlivé lidské nemoci ji u Krajského soudu v Hradci Králové hrozí až 12 let vězení. Podle obžaloby měla sexuální styk s muži v letech 2012 až 2016 v Hradci Králové.

„Já jsem nejednala takhle lehkomyslně, dočetla jsem se, že riziko přenosu viru HIV při orálním sexu není vysoké. Ochranu jsem se svými klienty měla,“ řekla Sabina K. Uvedla, že se nakazila při aplikaci drog. Před soudem vypověděla, že užívala pervitin. Pro provozování prostituce se rozhodla, když byl její přítel ve vězení. „Těm klientům, které jsem dlouhodobě znala, jsem říkala, že jsem HIV pozitivní, ostatním jsem to neříkala, protože jsem měla ochranu,“ řekla Sabina K.

Podle obžaloby sedmadvacetiletá žena o svém onemocnění klienty a partnery neinformovala, navíc s nimi měla kromě chráněných sexuálních styků také nechráněné. Podle obžaloby měla Sabina K. styk s celkem 37 partnery či klienty, u žádného z nich nebylo onemocnění HIV zjištěno. Policie nedávno uvedla, že dalších 18 poškozených je zadokumentovaných v dalším vyšetřovacím spisu k tomuto případu.

Obhájce Sabiny K. Aleš Gracík dnes řekl, že jeho klientka své jednání nepovažovala za extrémně nebezpečné. „Z hlediska obhajoby je pro nás důležité, že bylo prokázáno, že těch kopií viru neměla až tolik a ta pravděpodobnost toho přenosu tady je opravdu minimální,“ řekl Gracík.

Hlavní líčení bude pokračovat výslechy svědků také ve středu, další jednání v této věci se uskuteční 29. a 30. května.

brahmaputra ( 25. dubna 2017 20:50 )

tak s toudle nádherou ani zadarmo. co zadarmo, ani kdyby mi sama dala mega.

berlin71 ( 25. dubna 2017 12:56 )

teufel: Nejni to ciganka ale spinava ceska slapka a jeste k tomu hnusna jak noc ,zrejme lesba

fotrpjotr ( 25. dubna 2017 12:38 )

Utratit.

teufel ( 25. dubna 2017 12:13 )

Chlap, kterej vleze na kur.u bez ochrany, notabene na hnusnou cikánku, si zaslouží, aby se nekazil taky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání