Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dvě ženy z Královéhradecka šířily HIV: Hrozí jim 12 let

Autor: ČTK ljš - 
15. března 2017
13:29

Měly nechráněný sex s více muži, přitom věděly, že jsou HIV pozitivní. Policie obvinila dvě ženy z Královéhradecka z šíření nakažlivé nemoci. Oběma ženám hrozí v případě prokázání viny za těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a šíření nakažlivé nemoci až 12 let vězení. 

Policie nyní oba spisy postoupila s návrhem na podání obžaloby krajskému státnímu zastupitelství.

U sedmadvacetileté prostitutky jde o období od listopadu 2012 do července 2016. "Policisté v době vyšetřování opakovaně apelovali na případné poškozené, aby se kromě lékařského vyšetření dostavili také na policii. Do současné doby tak učinilo pouze pět mužů," uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková. Policisté ve spisu, který předložili státnímu zastupitelství, určili 37 poškozených mužů. Dalších 18 poškozených je zadokumentovaných v dalším vyšetřovacím spisu k tomuto případu.

V druhém případě policie obvinila čtyřiadvacetiletou ženu, která je podezřelá z toho, že by mohla od prosince 2014 do října 2016 v Hradci Králové a na různých místech republiky při nechráněném pohlavním styku nakazit pět mužů. "Uvedeného jednání se dopouštěla i přesto, že si byla vědoma, že je nakažena virem HIV a virovou hepatitidou typu C. Za obdobné jednání byla navíc v minulosti odsouzena," uvedla Burýšková.

Poslechněte si zpověď muže, který se virem HIV nakazil právě při nechráněném sexu:

Video  Lukáš se při nechráněném sexu nakazil virem HIV. „Můžu si za to sám.“  - Tomáš Polák, Petr Soukup
Video se připravuje ...

altamira ( 15. března 2017 18:41 )

Ta černá cigna se ti jeví jako pěkná ženská???

žanyn ( 15. března 2017 13:46 )

Může za to především náš právní řád a nekontrolovatelnost "sex. pracovnic". (Kolik "privátů" je dnes kontrolováno? To i v 1 republice musely být lékařsky kontrolovány, jinak kriminál. A pravidelné kontroly dělali mravní kontroloři. Inu zase jsme zaostali za minulostí.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání