Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Konec řádění »facebookového vraha«: Zastřelil se na útěku před policií!

Autor: ČTK, lm - 
18. dubna 2017
18:32

Americká policie vypátrala nebezpečného muže, který přes Facebook odvysílal v přímém přenosu vraždu. Steve Stephens (†37) byl objeven mrtvý ve svém autě. Podle policie si vzal život sám. Stephens tvrdil, že během velikonočního víkendu zabil desítku lidí.

Policie vyhlásila pátrání po 37letém Stevu Stephensovi poté, co na svém účtu na Facebooku odvysílal vraždu nevinného náhodného člověka v přímém přenosu. Oběť, kterou zastřelil a souběžně natáčel na video, byla identifikována jako 74letý Robert Goodwin. Údajný pachatel o sobě navíc tvrdil, že během velikonočního víkendu zabil desítku lidí.

Stephen policii unikal v bílém autě s dočasnou poznávací značkou. Podařilo se mu uprchnout z Clevelandu v Ohiu až do zhruba 165 kilometrů vzdáleného Erie v Pensylvánii. Policisté ho vystopovali a začali pronásledovat. „Po krátké honičce se Stephens zastřelil,“ informovala pensylvánská policie na Twitteru.

Po Stephensovi mezitím vyhlásila pátrání i FBI a za informace vedoucí k jeho dopadení bylo nabídnuto 50 tisíc dolarů (přes 1,25 milionu korun). Podle úřadů se doposud nepotvrdilo tvrzení vraha, že by zabil více lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání