Dvaasedmdesáté výročí ukončení druhé světové války uctí Václav Hudeček svou hudbou v Národním památníku na Vítkově. „Sedmdesát dva let nás dělí od konce největšího globálního konfliktu v našich dějinách, který si vyžádal miliony lidských životů a přinesl neskutečné utrpení po celém světě. Zdá se, že s uplývajícím časem bude připomínka této události pomalu ztrácet smysl, opak je však pravdou,“ uvedla starostka Vladislava Hujová (TOP 09).

„Přestože pamětníků, co prožili děsivé válečné útrapy, ubývá, stále tu válku nosí další generace ukrytou někde v sobě, protože vidí, co způsobila. Proto mi dovolte vás pozvat na koncert Václava Hudečka a Musica Lucis Praga do Národního památníku na Vítkově, kde společně vzdáme hold obětem války,“ dodala Hujová.

Václav zahraje spolu se souborem Musica Lucis Praga Čtvero ročních dob od Antonia Vivaldiho v kompletním provedení všech čtyř sonát, rozdělených podle ročních období. Lístek na koncert je zdarma. Z důvodu omezené kapacity si ale vstupenky raději vyzvedněte na recepci Informačního centra Prahy 3.