Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž žije už 13 let s obřím krkem! Kvůli chybě lékařů

Autor: haj, so - 
6. dubna 2017
22:45

Říká se, že chybovat je lidské. Jenže co když kvůli omylu lékařů musí člověk už víc než deset let žít s obřím a oteklým krkem? To je případ muže z Číny, který má jen malou naději, že bude ještě někdy vypadat normálně.

Vše přitom začalo banálním úrazem! Wang Č’-siang (55) pracoval v roce 2004 jako dělník na stavbě, když se zranil. Strnula mu šíje a začalo ho bolet za krkem. Došel si tedy s problémem k doktorovi, což si dnes zřejmě dennodenně vyčítá. Místo aby mu ale lékaři pomohli, jeho problém ještě mnohonásobně zhoršili.

Diagnostikovali totiž Wangovi rakovinu, konkrétně nádor štítné žlázy, který narůstá, pokud metabolismus těla není v rovnováze. Jako léčbu proto určili hormonální terapii, jenže ta způsobila, že jeho krk extrémně natekl a zvětšil se do neuvěřitelných rozměrů. Na některých místech otok dosahuje až 30 centimetrů!

Nebohému muži tato nemoc zcela zabránila žít normálním životem. Nemůže pracovat, lidé na ulici se na něj bojí i podívat. Dokonce mu kvůli tomu utekla i manželka. Tímto způsobem přežívá už 13 let.

Dávno ztratil důvěru v lékaře, kteří ho původně ošetřovali, a tak zamířil do větší nemocnice. Tam se konečně dozvěděl, co jeho prvotní komplikace vlastně způsobovalo. Lipom, tedy nezhoubný nádor tvořený tukem v měkké tkáni pod kůží.

Dokonce mu s novou diagnózou vysvitla i naděje na uzdravení díky operaci. Jenže ta stojí 100 tisíc čínských jenů, což v přepočtu činí přes 350 tisíc korun. A takto drahý zákrok si bohužel Wang nemůže dovolit. Bude muset dál žít s obřím krkem, nebo se pro něj najde pomoci?

VIDEO: S operacemi obřích nádroů mají zkušenosti i lékaři u nás.

Video  Obří nádor  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

moiaza ( 7. dubna 2017 10:35 )

Já bych pro něho vyhlásil sbírku víček od pet láhvi.

sheba ( 7. dubna 2017 05:15 )

Koho zajímají takové nechutnosti? Nebo ty degenerované zmetky narozené převážně v Indii? Hnus

syrucek ( 7. dubna 2017 04:59 )

To má z té čínské medicíny. Kdyby si zajel do Motola, tak by se mu to určitě nestalo

Zobrazit celou diskusi