Letošní trhy v centru Prahy na Staroměstském náměstí jsou velmi fotogenické a snad každý pozná, že se týkají Velikonoc. „Bývám tady každý rok. Ale osobně si užívám trhy vánoční, které mají obrovskou návštěvnost. Tady jsem ráda, že zaplatím místo za stánek,“ prozradila prodejkyně Alena (62), která se věnuje zdobení nejen dřevěných vajec.

Kromě toho, že si tady lidé mohou nakoupit jarní výzdobu, nejrůznější suvenýry a jídlo, je možné si domů odnést vlastní podobiznu. U jednoho stánku hned vedle největšího vyzdobeného stromu objevíte pána, který vám za několik set korun vytvoří vaši karikaturu. Stačí si na půl hodiny udělat čas.

Letošní výzdoba se návštěvníkům trhů líbila. Důkazem toho byly stovky selfiečkářů, kteří se potřebovali s tou nádhernou zvěčnit. „Je to tady kouzelné,“ těšilyse turistky, které právě pózovaly.Součástí velikonočních trhů bude doprovodný program, a to nejen na pódiu. Návštěvníci jsou vztaženi do folklóru i mezi stánky. Jako například na tomto videu, kdy si mohli lidé zazpívat tradiční české lidovky a vidět, jak vypadalo takové veselí na vesnici.

Podívejte se na fotografie z prvního dne:

Fotogalerie
35 fotografií