Všechny městské části v Praze mohou slavit. Rozdělí si celkem téměř 1,3 miliardy korun na 72 projektů, které by měly pomoci hlavně obyvatelům a také rodičům s dětmi. Návrh prošel beze změn, pro který hlasovala drtivá většina zastupitelů.

„Hodnotili jsme význam akcí z hlediska společenského, celopražského i rozestavěnosti a finančních nároků na budoucí fáze výstavby,“ řekla náměstkyně primátorky Eva Kislingerová (ANO).

Školy a sport

Nejvyšší částka půjde do oblasti školství, mládeže a sportu, a to 767 milionů korun. Z toho na mateřské školy je vyčleněno 91 milionů, na základní školy 578 milionů a na sportovní hřiště, haly a areály 98 milionů korun.

„Přibližně 60 procent těchto finančních prostředků bude použito na projekty v oblasti školství, zbytek je potom určen na projekty pro sport, volný čas a veřejný prostor,“ uvedla Kislingerová. Ve školství dostane 30 milionů Praha 3 na opravu základní a mateřské školy na Jarově a také Praha 4 na rekonstrukci kuchyně v ZŠ Na Planině.

Asi 25 milionů získá Praha 10 na stavbu nové mateřské školy v areálu ZŠ Nad Vodovodem. Radnice Prahy 15 obdrží peníze na stavbu hokejbalového hřiště a Praha 16 na stavbu krytého bazénu.

Stavba sportovního centra Na Chobotě:

Praha 6 dostane příspěvek na rekonstrukci polikliniky pod Marjánkou v hodnotě 60 milionů korun a Praha 9 využije 25 milionů na dostavbu hlavní budovy polikliniky na Proseku. Celých 46 milionů spolkne rekonstrukce pavilonu tělocvičen ZŠ K Milíčovu, ta dostane nejvíce ze všech škol. Celkem 45 milionů dostane také Praha 17 jako příspěvek na stavbu sportovního centra Na Chobotě, která byla započata minulý týden. 

Fotogalerie
23 fotografií