Zatímco František Nedvěd je 46 let ženatý, své manželce věrný a žije poklidný život, bratr Jan Nedvěd byl od malička bohém. V době, kdy mladší bratr hrál s partou kluků kuličky, romantik Honza skládal o samotě pro dívky písničky.

„On byl vždycky trochu jinej. Má i úplně jiný styl života. Nikdy jsem mu to nerozmlouval, akorát u jedné ženské jsem mu řekl: „Nedělej to, je to špatně.“ Ale on ne. Je jako kůň. A měl s ní největší problémy ve svém životě. Měl vždycky svoji hlavu. Ale kdyby ji neměl a nelétal ve vzduchu, asi nenapíše tolik krásných písniček,“ řekl v rozhovoru pro Téma. Kterou z třech bratrových exmanželek tím myslel, nebo jestli mluvil o té poslední, mladičké Pavlínce (34), nespecifikoval.

Janovi prý vždy záviděl jeho talent. Že on sype z rukávu jednu píseň za druhou. „Holt to ale odnesl ten jeho život,“ dodal.

Video
Video se připravuje ...

Silvestrovský speciál Tváře: Petr Rychlý zpívá s Honzou Nedvědem! TV Nova

Kvůli slabosti pro dívky se Jan často dostal do problémů. „Jednou utekl tátovi z domova, protože měl milou v Teplicích. Táta ho hledal někde po polích a měl o něj strach. Ale on se pak vrátil domů jakoby nic. Už tenkrát byl bohém,“ prozradil Franta Nedvěd.

Jako vystupující bratři se na vrchol své kariéry dostali v 90. letech. Ještě chvíli jim to klapalo, než přišel první dopad na zem. „Když někoho začne pálit dobré bydlo, začne dělat věci, které se neslučují se společným žitím. Vždycky to bylo z jedné strany a nikdy ne z mojí. Takže jsem si tentokrát řekl, že je definitivní konec. Hotovo. Nedá se nic dělat. Já bych měl úplně zjizvenej charakter a nervy pořád na pochodu,“ vysvětlil týdeníku. O návrat s bratrem se pokoušeli už několikrát, ale jakmile se opět dostali na výsluní a hráli až patnáct koncertů do měsíce, opět skončili. Od té doby se František věnuje hudbě zásadně sám.

  
Fotogalerie
18 fotografií