Čtrnáctý ročník masopustu v Karlíně je za dveřmi. V ulicích Prahy 8 se objeví děti i dospělí v nejrůznějších převlecích, účastníci se můžou těšit na nepřeberné množství vystoupení různých tanečních, hudebních a zábavních spolků. Velká akce proběhne v sobotu 25. února.

„Začínáme ve 13 hodin v Kaizlových sadech, kde nejprve symbolicky masopust zahájíme a poté se slavnostní průvod vydá karlínskými ulicemi až na Karlínské náměstí,“ uvedla k programu radní pro kulturu Jana Solomonová (ANO). Radnice událost pořádá společně s Karlínským Spektrem.

Průvod s povozem

Slavnostního průvodu se zúčastní také koňský povoz s kapelou, zástup lidí dorazí na náměstí ve 14 hodin. Následovat bude rozmanitý program. Mnoho účastníků se tradičně na masopust převlékne nebo přijde v maskách. Kdo si je nestihne připravit, dostane ve speciálních dílničkách příležitost vyrobit je přímo na místě.

Karlín ožije už čtrnáctým ročníkem tradičního masopustu, takto probíhal loni.
Autor: MČ Praha 8

V případě nepřízně počasí nebo potřeby změny prostředí se lidé boudou moci schovat v klidové zóně Dětského klubu Karlík, kde bude probíhat program pro ty nejmenší účastníky.

Venku se bude tančit

Venkovní scénu rozhýbe hned několik živých kapel. Na masopustu vystoupí Sto zvířat, Ponožky pana Semtamťuka, Pohřební kapela, Amanitas, Long Vehicle Circus a soubory Karlínského Spektra.

„Všem, kteří se na masopustu podílejí, bych chtěla velmi poděkovat. Za poslední léta se z něj stala velmi úspěšná akce, bez které bychom si masopustní období na Praze 8 už ani nedovedli představit,“ dodala Jana Solomonová.

Podívejte se, jak masopust v Karlíně vypadal v loňském roce:

Fotogalerie
48 fotografií