Masopust letos vedl přes Centrální park od stanice metra linky C Opatov až ke Komunitnímu centru Matky Terezy.  „Tento rok jsme centrálním parkem vedli masopustní průvod poprvé," řekl tiskový mluvčí Prahy 11 Miroslav Dvořák.

Děti si ihned nasadily masky a ve dvě hodiny odpoledne hbitě vyrazily ke Komunitnímu centru Matky Terezy a průvod si náležitě užívaly. Celá akce určitě nadchla i rodiče, kteří na tvářích svých dětí viděli nejen radost, ale také velmi pestrou přehlídku masek, které si děti zhotovily.

Po Jižáku tak běhali vodníci, víly, čarodejnice, ale třeba i oživlé květiny nebo kostlivci. Po průvodu bylo u Komunitního centra Matky Terezy od čtyř hodin odpoledne divadelní představení, ve kterém si zahrály místní děti. Vstupenky do divadla si každý mohl zakoupit za symbolických padesát korun českých.

„Syn se vydováděl, bylo to moc fajn. Ještě teď, když jdeme kolem kostela, hlásí, že tam byl za piráta a skládal lodičky," řekla Blesku jedna z maminek Kateřina Venclíková.  

To ovšem nebylo vše, dále si návštěvníci mohli zatančit s rusalkou, chytat vodníka nebo skládat papírové lodě s námořníkem. A pokud měl někdo hlad, mohl se s chutí zakousnout do čerstvé masopustní koblihy.

Masopustu se zúčastnilo těměř pět set lidí. „Byla to trojnásobná účast oproti minulému roku a co máme ohlasy, tak si tento rok lidé opravdu užili, zejména děti, pro ty je to hlavně," uzavírá redaktor městské části Prahy 11 Stanislav Kněnický.

Fotogalerie
9 fotografií