Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V patnácti do vězení! Klára z Chebska dostala za pobodání kamarádky 4 roky

Autor: ljš - 
1. února 2017
14:54

Je jí teprve patnáct let a podle sousedů jde o tichou, milou dívku. Přesto Klára z Chebska stráví příští čtyři roky ve vězení. Krajský soud v Plzni ji tam poslal za pokus o vraždu kamarádky. Podle obžaloby ji na vycházce u rybníka škrtila a pobodala a pořezala kapesním nožem.

"Rozhodnutí soudu není pravomocné, obžalovaná, její rodiče i zástupce se na místě odvolali," řekl mluvčí soudu David Ungr po neveřejném jednání.

Událost se stala loni na konci prázdnin na Chebsku. "Obžalovaná tehdy podle soudu z nezjištěných příčin venku napadla svou známou, nejprve ji škrtila takzvanou kravatou, pak ji povalila na zem a dál ji škrtila a kapesním nožíkem ji také pětkrát bodla do zad," uvedl mluvčí.

Napadená prosila, aby toho útočnice nechala, nato ji obžalovaná podle soudu mlátila hlavou o zem a opakovaně a velkou silou ji bodla a řízla do krku a do paže. "Jen díky náhodě nezávislé na vůli obžalované rány na krku neprošly průdušnicí nebo velkou krční tepnou a napadená přežila," uvedl podle Ungra soud.

Obžalované dívce hrozil podle mluvčího trest jeden rok až pět let, protože je mladistvá. Soud ji odsoudil k trestnímu opatření, které vykoná ve speciálním oddělení pro mladistvé, která jsou k dispozici v několika českých věznicích. Sedět tedy bude odděleně od dospělých odsouzených.

Klářini známí se po útoku shodovali, že vyrůstala v bezproblémové rodině, byla tichá a milá. Před čtyřmi roky ale celá její rodina utrpěla vážnou nehodu, která mohla mít podle nich na dívčino chování vliv. Svou roli mohla sehrát také šikana, na kterou upozornila na facebooku i dívčina matka.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání