Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Recidivista zkopal známého a zaútočil na vlastní matku: Odsedí si 13,5 roku

Recidivista zkopal známého a zaútočil na vlastní matku: Odsedí si 13,5 roku.
Recidivista zkopal známého a zaútočil na vlastní matku: Odsedí si 13,5 roku.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
19. ledna 2017
11:52

Krajský soud ve Zlíně uložil devětačtyřicetiletému recidivistovi z Kroměříže 13,5 roku vězení za těžké ublížení na zdraví a loupež. Podle obžaloby muž loni v červnu brutálně napadl ve squatu na okraji Kroměříže známého a o tři dny později oloupil vlastní matku. Muž byl přitom teprve v prosinci 2015 propuštěn z výkonu trestu za vraždu.

Obžalovaný rvačku ve squatu přiznal. Prý tam hledal těhotnou přítelkyni a nikomu nechtěl ublížit. Údajně se obával, že ho poškozený chce napadnout nožem, kopy se prý bránil. K napadení matky na policii uvedl, že měli verbální konflikt a že do ní jen strčil. Loupež odmítl a u soudu věc již nekomentoval. Ve svém závěrečném slově řekl, že činů lituje.

Podle státního zástupce Lea Foltýna obžalovaný opakovanými kopy do hlavy zlomil poškozenému čelist. Matce podle obžaloby vyhrožoval zabitím, napadl ji údery pěstí i kopy a sebral jí zlaté šperky v hodnotě 7 000 korun. Obžalovaný byl v minulosti již devětkrát trestán za majetkovou i násilnou trestnou činnost. Za zastřelení muže si odpykal 13,5 roku.

Naposledy byl odsouzen loni za napadení ženy v Kojetíně na Přerovsku na 22 měsíců nepodmíněně. Zlínský soud dnes ukládal souhrnný trest i za tento skutek. Obžalovaného navíc vyšetřuje i policie v Plzeňském kraji pro brutální útok na dalšího muže. Oba posledně zmíněné skutky přitom obžalovaný údajně spáchal po propuštění z výkonu trestu.

londynskypes ( 19. ledna 2017 16:19 )

beda88 havran2 ty zrudy se musejismat ...

beda88 ( 19. ledna 2017 14:34 )

nuuuuu 13,5 r. za zastřelení muže v minulosti, to je trest jako noha. naše soudy by si měly vzít příklad z "kolébky demokracie". tam by dostal souhrnně 158 let bez možnosti předčasného propuštění a bylo by.

havran2 ( 19. ledna 2017 13:48 )

To je ta naše svoboda ! ! !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání