Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hollande v Česku řešil se Sobotkou a Zemanem uprchlíky, teroristy i jádro

Autor: uni - 
30. listopadu 2016
20:00

Dvakrát mu cestu překazili teroristé, napotřetí se francouzský prezident Francoise Hollande konečně podíval do Česka. Se svým protějškem Milošem Zemanem na Hradě řešili kontrolu migrace a posílení spolupráce v oblasti jaderné energie. V Kramářově vile s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) se pak věnovali evropské obraně a životní úrovni obou zemí.

V rámci setkání diskutoval premiér Sobotka s prezidentem Hollandem o budoucnosti EU a její reformě. Předseda vlády a francouzský prezident se shodli na potřebě obnovit důvěru občanů ve schopnosti evropských institucí. Premiér Bohuslav Sobotka zdůraznil potřebu obnovení konvergence v členských státech EU i mezi nimi, zejména prostřednictvím využití nástrojů vnitřního trhu se všemi jeho čtyřmi základními svobodami včetně sbližování mzdové úrovně.

Důležitým tématem jednání byla podpora Česko-francouzské ekonomické spolupráce. Francie je dlouhodobě jedním z nejvýznamnějších obchodních partnerů České republiky. Premiér Sobotka ocenil intenzitu Česko-francouzských vztahů i to, že se daří naplňovat Akční plán 2014–2018 Strategického partnerství, které v prosinci 2014 podepsal v Praze s francouzským premiérem Manuelem Vallsem. Akční plán rozvíjí oblasti další spolupráce, mimo jiné byly obnoveny bilaterální bezpečnostní konzultace a činnost dvoustranné pracovní skupiny pro energetiku.

Sobotka Hollandea také upozornil na to, že mezi Českem a Francií jsou velké rozdíly v životní úrovni a ve výši mezd. Podle něj je třeba, aby se tyto rozdíly postupně snižovaly. Pomoci k tomu podle premiéra mohou i francouzské firmy, které jsou pátým největším zahraničním investorem v Česku. Kdyby zvýšily mzdy českým zaměstnancům, životní úroveň obou zemí by se podle něj sblížila.

Bezpečnost obou států a boj s terorismem

Neméně důležitým úkolem je dle českého premiéra i francouzského prezidenta zajištění vnitřní i vnější bezpečnosti Unie a boj s terorismem, jehož základním předpokladem je společný postup EU v otázkách bezpečnosti. 

Hollande řekl, že sdílení informací a koordinaci policejních činností mezi dvěma státy byly obzvlášť důležité, protože Česká republika je „tranzitní zóna“. Sobotka řekl, že extremisté cestovali do západních zemí přes území České republiky. Také zmínil, že jeden z podezřelých v souvislosti s loňskými teroristickými útoky v Paříži byl dříve v České republice. 

Nejdřív cesta za Zemanem

Ještě před schůzkou se Sobotkou dorazil Francois Hollande na Pražský hrad. Prezidentovi Miloši Zemanovi řekl, že je Francie vděčná České republice za její pomoc v boji proti terorismu.

Hollande take řekl, že se oba prezidenti dohodli na posílení spolupráce v oblasti jaderné energie, na které obě země do značné míry závisí. Česká republika plánuje výstavbu nových reaktorů. 

Zeman vedle toho ocenil francouzské investice v ČR a zároveň připomněl, že vztahy kazí pouze francouzské opatření, které vyžaduje po zahraničních dopravcích, aby řidičům při tranzitu přes Francii platili alespoň tamní minimální mzdu.

hejhej ( 30. listopadu 2016 21:02 )

Hollande je haj.zl. Utrácí nehorázné státní peníze na barvení a "účes", stejně vypadá blbě, kur.evník ,přic.mr.dávač Merkelové a vítač násilnických, ekonomických muslimů. Ve Francii je těch zrůd víc než rodilých francouzů. To si ho Sobotka pozval, aby mu dal návod, jak natahat verbež do republiky a jak se dostat do Bruselu. Při pohledu na ty dva debily se člověku dělá špatně.

pinia ( 30. listopadu 2016 20:40 )

EET je všude ve světě ! https://www.novinky.cz/ekonomika/422177-v-madarsku-se-na-vyjimky-nehraje-evidenci-trzeb-tam-zavedli- pro-vsechny.html Tak to nám po přečtení spadla brada ! To už snad není ani možné. Novináři s Kalouskem nám zatajili další důl.věc. Probírají dokola slavíka+komediantské blbečky,ale důl.zprávy,jako migranty,tají. Babiš asi i žurnalistům "dejchá na záda". Ti berou statisícové platy,manipulují s lidmi,hájí uřvanou pražskou "kavárnu", zbrkle jednající herce/zpěváky a 26 letou vládní tzv. mafii ODS,TOP,KDU,ČSSD, kterou údajně kryjí st.zástupci,soudci a kriminalisté s IQ pod 70,jak nám Chovanec prozradil. zdenek43+parta: Právník Radek Pokorný je kamarád Sobotky. V r.1996 zakládá Pokorný advokát.kancelář. V r.1999 k němu nastupuje koncipient poslanec Bohuslav Sobotka.Znají se od gymnázia. Sobotka,šéf podvýboru pro kapitál.a fin.trhy,jehož agenda sestává z privatiz.otázek. Pokorný má blízko k zdroji informací. Sobotka u něho pracoval do r.2001. Po roce ho vytáhne premiér Špidla do vlády na post ministra financí. A počíná éra sporných privatizací,v souvislosti s kterými často zaznívá nejen Sobotkovo jméno, ale i jméno jeho Pokorného,figuruje v cause Mostecké uhelné společnosti (MUS). Jako advokát pracuje pro Antonína Koláčka, tj.ten,který se podílel na privatizaci MUS. Koláček z důlního podniku vyvede na 7 mld do spřátelených firem, zvláště investiční skupiny Appian Group. Poté tehdejší ministr financí,Sobotka,o rozkrytí podezřelého převodu neusiluje. Koláček a spol. jsou o mnoho let později ve Švýcarsku nepravomocně odsouzeni za podvod. Téže skupině odprodal Sobotka i Škodu Holding/Škoda Transportation, kterou zastupuje opět Pokorný. Sobotka stojí jako ministr také u prodeje dolů Sokolovské uhelné v r.2004. Tehdy je odmítnuta o 0,5 miliardy vyšší nabídka společnosti International Power a firmu nakonec získává Sokolovská těžební,kterou ovládají manažeři dolů,za 2,6 mld. Vivat Babiš, Okamura a KSČM !

rudyptak48 ( 30. listopadu 2016 20:29 )

Proč toho přitakávače Merklové sem vůbec pozvali. Sobotka to už má zřejmě spočítané, když chce podporu od hloupého záletníka.

pinia ( 30. listopadu 2016 20:10 )

Pozor u dalších voleb : Hnutí pro Prahu 1-22 jsou většinou přeběhlíci z ODS. Nezapomeňte za rok u parlamentních voleb, jaký podraz na vítěze ANO v krajích vykonaly : ČSSD, TOP, ODS i KDU. Za rok volme ANO a nebo klidně i dnešní KSČM, za které tu dřív byl aspoň řád a pořádek. .................................................................... Voliči TOP a ČSSD nezůstali u voleb doma. 1) Voliči TOP se vrátili ke své mateřské tunelářské "firmě" ODS. 2) Voliči ČSSD přešli k ANO. ............................. Sobotka ztratil své mnohaleté voliče, neboť : 1) instaloval jako vzor policistů p. Chovance, jenž je negativním příkladem, a to jako údajný podvodník na plzeňských právech. Práva měl vystudovat, aniž by na VŠ jezdil, a místo za x let jen za pár měsíců. Sobotka nejenže neodsoudil podraz p.Chovance, když p.Chovanec udal p.Haška svému guru, Sobotkovi, a to po prezidentských volbách, tj. že byl s Haškem a spol. u prezidenta Zemana, ale navíc p. Chovance vzal na post ministra, kde mají působit na nejvyšších místech vzory pro policisty s IQ pod 80, opičících se, jelikož sami, ti tzv. blbečkové, nejsou schopni nic kreativního vymyslet. Tzn. ve vedení MV ČR mají působit čestní ministři a náměstci, vedoucí odborů a oddělení, nekřiváci, nepodrazáci, neudavači, netupci a ne s výučním listem v kapse, ale se SŠ+VŠ poctivě vystudovanými. 2) Sobotka hájil muslimské migranty, budoucí možné vrahy našich dětí. 3) Sobotka neměl kdysi v předchozích volbách prezidentů podrazit svoji stranu ČSSD, tj. Zemana, kdy volil paradoxně Klause. Podvody a lži se politikům neodpouštějí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa