Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Ovčáček zkrotnul, Mynář si ho podal. Pražská kavárna ale nemá vyhráno

Autor: pet - 
30. listopadu 2016
14:45

Co komentář, to sarkasmus nebo ironie, co tweet, to břitká kritika. Před mluvčím prezidenta Miloše Zemana Jiřím Ovčáčkem nebyl nikdo v bezpečí. Obzvlášť spadeno měl na tzv. Pražskou kavárnu, Českou televizi a na kritiky pana prezidenta. V posledních hodinách ale Ovčáčkův účet na Twitteru „vyměknul“ a teď už je jasné proč. Jako vyšší státní úředník nižšímu mu domluvil hradní kancléř Vratislav Mynář, který to pak řekl serveru Aktuálně.cz. Tady ani nebylo na překážku, že se mu stále nepodařilo získat bezpečnostní prověrku.

V poslední době Ovčáček na Twitteru i Facebooku sdílí jen strohé informace a fotografie, které reflektují program prezidenta Miloše Zemana. Prakticky dělá to, co by laik od hradního mluvčího čekal. Odkazuje na články, kde Zeman vystupuje a vytváří tweety o prezidentově činnosti. Co se stalo s kritikou, která v poslední době brázdila jeho sociální účty?

„Já jsem s panem Ovčáčkem mluvil, ale v žádném případě to nebylo tak, že bych mu říkal, že jeho způsob vystupování na Twitteru je nevhodný. Jenom jsme si řekli určitá pravidla. Netroufl bych si to definovat tak, že na základě mého pohovoru se pan Ovčáček umírnil. Takhle bych to určitě nedefinoval,“ řekl Mynář pro Aktuálně.cz.

Předmětem diskuse prý bylo dodržování názorového rámce či jakým způsobem Ovčáček vykonává svůj úřad. „Nic jsem mu nedoporučil. Udělal jsem si analýzu a mně to zase nepřijde tak nevhodné jako vám novinářům. Někomu se to nemusí líbit, ale to je věc médií. Já jsem s ním mluvil o tom, jakým způsobem pracuje a jaký budeme mít stanovený názorový rámec. Neshledal jsem v jeho práci žádná významná pochybení,“ dodal Mynář.

Ovčáček: Reaguji někdy mírně, někdy ostřeji

Ovčáček v poslední době narážel na Českou televizi, kterou označil za „nikým nevolenou politickou stranu“. Kritizoval některé novináře, kteří „nepotřebují hůlku, avšak jejich myšlení pokulhává“. A zmínil i to, že „v Praze máme Gazdíkův a Horáčkův „Staromák“.

Prezidentův mluvčí nicméně tvrdí, že v kritice neustane. „Dle intenzity útoků médií a Pražské kavárny na pana prezidenta reaguji někdy mírně, někdy ostřeji, někdy velmi ostře. Bude tomu tak dál,“ zmínil Ovčáček na Twitteru. 

e.44 ( 30. listopadu 2016 23:42 )

Ten článek psal idiot, co si plete registrační pokladny a EET nebo bezpáteřní gauner, co si za oblbování blbejch nechal Babišem tučně zaplatit

kupredu-leva ( 30. listopadu 2016 22:51 )

My zloději stojíme pevně za svým soudruhem prezidentem a vždy volíme jedině ČSSD, protože ta jediná drží nad námi, zloději, ochrannou ruku. Čest práci!

byvalyvoliccssd4 ( 30. listopadu 2016 22:37 )

Soudruh Zeman-ČSSD, soudruh Babiš-ANO, soudruh Urban-ČSSD, Soudruh Škromach-ČSSD...

pinia ( 30. listopadu 2016 22:13 )

Já už se u nás ničemu nedivím, kde se veřejně tzv. tunelují miliardy, zloději se nezavírají, ale odškodňují, miliardáři a politici mění staré manželky za zlatokopky, kde papáááá-tunel Klaus amnestuje beztrestně tuneláře a krade v cizině pééééra, kde Vesecká si asi vydržovala tzv. policejně-justiční klan a původně jen vyučených kriminalistů a šéfů složek PČR a posléze rychlostudentů různých škol, např. plz. práv, ČZU atd. Volme Babiše, Okamuru, Realisty a komunisty !

pinia ( 30. listopadu 2016 19:56 )

EET všude ve světě https://www.novinky.cz/ekonomika/422177-v-madarsku-se-na-vyjimky-nehraje-evidenci-trzeb-t am-zavedli-pro-vsechny.html Tak to nám po přečtení všem spadla brada ! To už snad není ani možné, co na to říkáte, hlavně vy, naše ekonomky ?! Ti gaunerští novináři s vůdcem Kalosukem lhali či zatajili celému národu další zásadní věc. Hlavně, že probírají furt dokola slavíka a jiné tzv. komediantské blbečky a kraviny, ale důležité zprávy, jako např. o migrantech táhnoucích opět do EU, tají. Babiš asi i žurnalistům "dejchá na záda". Ti berou statisícové platy, manipulují s lidmi, hájí uřvanou pražskou "kavárnu", bezmozkové zbrkle jednající herce/zpěváky a zejména 26 letou vládní tzv. mafii ODS, TOP, KDU a ČSSD, kterou údajně vehementně kryjí především st. zástupci, soudci a naši "skvělí" kriminalisté s IQ pod 70, jak nám Chovanec v TV prozradil. Na to nezapomínejme. Vivat Babiš, Okamura a nakonec je lepší i ta dnešní KSČM (kromě Kováčika) !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa