Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragická smrt Simonky na Orlíku: Údajný viník se po 3 měsících omluvil

Autor: dce - 
28. září 2016
10:28

Tři měsíce! Tak dlouho trvalo mladíkovi, který v červenci na Orlíku skútrem narazil do loďky s mladým párem, než se omluvil. Simonka, která se stala jednou z obětí nehody, ovšem na následky vážných poranění zemřela. Policisté už řidiče skútru na konci srpna obvinili.

K nehodě došlo už 10. července. Byl krásný letní den - Simonka (†18) byla na vyjížďce na lodičce se svým přítelem Miroslavem. Během pár minut se ale příjemné odpoledne změnilo v peklo. Do jejich pramice narazil vodní skútr a ujel.

Ačkoliv se dva mladíci na skútru k místu nehody po chvíli vrátili, bylo už pozdě. Simonka zemřela po převozu do nemocnice. V nemocnici skončil i její přítel, ošetřen byl i spolujezdec ze skútru.

„Na základě náročného prošetřování, výslechů mnoha svědků, vyjádření Státní plavební správy a dalších zjištěných skutečností, vydal vyšetřovatel usnesení o zahájení trestního stíhání řidiče vodního skútru,“ uvedla koncem srpna mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

A až teprve teď, po třech měsících, se řidič skútru omluvil zdeptané matce Simonky. „Hluboce s vámi soucítím a ponesu si to do konce života. Každé narozeniny budou nejsmutnější den mého života. Celou pravdu jsem již 2x vypověděl. Moc jsem vás chtěl kontaktovat, ale hrozně jsem se bál z důvodu mediálního tlaku. Moc na vás myslím,“ napsal mladík podle serveru TN.cz. „Moc s vámi soucítím a myslim na vás a Simonku každý den,“ dodal.

kradu ( 28. září 2016 14:22 )

závist?

jetotak ( 28. září 2016 12:58 )

Přesně. A vzhledem k tomu s kým seděla v té loďce mi zdrobnělinka Simonka sem vůbec nepasuje. Na jedné z fotek vesluje ona.

ivanak ( 28. září 2016 12:04 )

Jestli má svědomí,bude ho to trápit do konce života.Kdyby mohl vrátit čas,tak by to určitě udělal.Ale bohužel,to neumí nikdo.Škoda mladé dívky,která měla život před sebou a neumím si vůbec představit,co prožívá její maminka.velká tragedie.

nezadat1 ( 28. září 2016 11:40 )

Kreténovi bych dal na nohy závaží a poslal ho na dno hledat její krásné zuby.

Lucio1 ( 28. září 2016 10:41 )

To mu poradil právník?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání