Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poslední rozloučení se Simonkou z Orlíku: Přítel u bílé rakve zkolaboval

Autor: zb - 
15. července 2016
15:38

Slzy, pláč, spousta květin. Takové bylo poslední rozloučení se Simonkou (†18) z Orlíku. Do smuteční síně Lesního hřbitova v Písku ji přišly na poslední cestu vyprovodit dvě stovky lidí.

Měla přítele Miroslava F. (30), těšila se ze života. Na všechny byla milá a všichni ji měli rádi. Osud jí ale do cesty poslal kluka s vodním skútrem. Ten v plné rychlosti narazil na Orlíku do loďky, ve které Simonka jela se svým přítelem. Náraz byl strašlivý. Simonka nepřežila. Každý, kdo se s ní přišel rozloučit, měl slzy v očích.

Bílá rakev, ve které Simonka spočinula, byla v obležení věnců a květin. „Bože, ne. Moje holčička. Moje holčičko. Bože, ne,“ plakala nahlas maminka Šárka J., když rakev s její dcerkou odjížděla ze smuteční síně. „Smrt dcery nesmí zůstat nepotrestána. Nenechám to jen tak,“ řekl Simonin otec Zdeněk B. Kromě rodičů byli na pohřbu i Simonini spolužáci. Učila se totiž na cukrářku. Celý pohřeb proplakala nejen maminka, ale i Simonin přítel Miroslav F., který matku držel za ruku. „Nesmím o tom mluvit, jak se to stalo. Musel jsem podepsat papír a policie mi to zakázala,“ řekl Miroslav F.

Simonin přítel prosil o pomoc, kašlali na něj

I když policie zakázala Simoninu příteli Miroslavu F. (30) o neštěstí mluvit, Blesku přesto jeden ze smutečních hostů vylíčil, co přesně se na Orlíku stalo. „Když do loďky narazil skútr, všichni se ocitli ve vodě. Míra oba jezdce prosil, aby mu pomohli se záchranou Simonky. Jedinou starostí toho kluka, co skútr řídil, ale bylo, jestli nemá skútr poškrábaný. Míra nakonec uprosil spolujezdce, aby mu Simonku pomohl položit na skútr,“ říká jeden z rodinných přátel.

Pak přijel člun a na něj Simonku přendali. Z parníku přestoupila na člun zdravotnice. „Snažili se ji oživit. To se povedlo a Simonka naskočila, ale byla v bezvědomí. Jeli k molu a tam čekali na záchranku. Simonka ale měla tak těžká zranění, že zemřela,“ dodal přítel rodiny.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání