Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Po hádce zaútočil na muže nožem: Policisté ho obvinili z vraždy

Po hádce zaútočil na muže nožem: Policisté ho obvinili z vraždy (ilustrační foto)
Po hádce zaútočil na muže nožem: Policisté ho obvinili z vraždy (ilustrační foto)  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: ČTK - 
22. července 2016
17:52

Policisté obvinili z vraždy padesátiletého muže z Chomutovska. Podle vyšetřovatelů zaútočil na začátku týdne nožem nedaleko Klášterce nad Ohří na mladšího muže, který zraněním podlehl. Obviněný, který se k činu přiznal, je ve vazbě, hrozí mu trest až osmnáct let vězení. ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

V lese u Klášterce nalezli lidé muže bez známek života v úterý ráno. „Již podle prvotního ohledání bylo zřejmé, že zemřel násilnou smrtí. Podezřelého se policistům podařilo zadržet nedlouho po oznámení nálezu těla,“ uvedla mluvčí.

Podle kriminalistů k činu došlo po předchozím vzájemném slovním i fyzickém napadání. „Obviněný poté na o pět let mladšího muže měl zaútočit nožem. Výsledky soudní pitvy potvrdily podezření, že poškozený zemřel na následky bodného zranění,“ řekla Bartošová.

Vražednou zbraň policisté nalezli po dvou dnech v rámci rozsáhlé pátrací akce, do které se zapojily desítky policistů, a to nejen z chomutovského územního odboru, ale i speciální pořádková jednotka a policejní psovodi. Pátrací akce probíhala ve velmi těžko přístupném terénu v okolí Klášterce nad Ohří.

Obviněnému hrozí za zvlášť závažný čin vraždy trest v rozmezí od deseti do osmnácti let vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání