Žena zemřela i přesto, že jí byla okamžitě poskytnuta pomoc. Záchranáři se na místo činu dostavili za čtyři minuty od nahlášení. Ještě předtím ženu oživovala ředitelka obchodního domu Tesco, kde k vražednému útoku došlo. Pomáhal jí i člen ochranky. Vražedkyně v té chvíli podle informací Blesku seděla vedle a čekala na policisty.

Velkým štěstím v neštěstí bylo to, že k útoku došlo v prvním patře obchodu, kde v té chvíli nebylo tolik zákazníků. Proč k tragédii došlo? Znali se? Nebo to byla vražda z pomatenosti? Co se dělo v hlavě šílené ženy? Podle některých informací předtím došlo mezi ženami k tahanici, zřejmě o tašku.

„Chtěli bychom vyjádřit upřímnou soustrast rodině a přátelům oběti. Plně spolupracujeme s policií, která vyšetřuje tento tragický incident,“ řekl ve čtvrtek tiskový mluvčí Tesca Václav Koukolíček.

„Případ si převzali kriminalisté z 1. oddělení pražského krajského ředitelství, kteří už zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, a v tuto chvíli zjišťují bližší okolnosti případu,“ řekla k tomu mluvčí policie Iveta Martínková.

Video
Video se připravuje ...

Policejní mluvčí Iveta Martínková okomentovala celou událost. Ivan D. Hladík

Léčila se v Bohnicích?

Podle předběžných informací byla žena pacientkou psychiatrie v Bohnicích. To později odpoledne potvrdil i ředitel místní nemocnice. „Můžu potvrdit, že šlo o pacientku, která byla u nás hospitalizovaná a dnes (ve čtvrtek) odešla z nemocnice. Celou situaci prošetřuju, mám tam celý tým poskládaný a o výsledcích toho šetření budeme informovat,“ řekl FTV Prima ředitel Psychiatrické nemocnice Bohnice Martin Hollý.

Redakci iDNES.cz se podařilo spojit s ženou, která tvrdí, že pachatelku zná. Potkala ji před nedávnem v bohnické léčebně. Útočnice se podle ní narodila jako žena, podstupovala ale změnu pohlaví. Ovšem nedokončila ji. „Říkala o sobě, že se cítí jako gladiátor v ženském těle,“ uvedla žena o údajné pachatelce. A právě zadržená žena měla na prsou vytetovaný nápis gladiátor.

Fotogalerie
16 fotografií

VŠE O VRAŽDĚ V TESKU ČTĚTE ZDE