Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Senior projel u Plzně na přejezdu závorami: Smetl ho vlak!

Autor: ljš - 
31. května 2016
16:27

Srážka osobního auta ochromila jeden z hlavních železničních tahů! Čtyřiaosmdesátiletý řidič pravděpodobně přehlédl výstražné značení na přejezdu.

K nehodě osobního auta a nákladního vlaku došlo v úterý po 11. hodině na železničním přejezdu v Chrástu u Plzně. „Řidiče, narozeného v roce 1932, převezla sanitka s úrazem hlavy do plzeňské fakultní nemocnice,“ řekla mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Nešlo o čelní střet. „Řidič je při vědomí, ve stabilizovaném stavu,“ řekla Ptáčková. Podle informací ČTK řidič pravděpodobně přehlédl výstražné zařízení. Šlo přitom o přejezd se závorami i světelnou signalizací.

„Viděl jsem to na vlastní oči, čekal jsem s nákladním autem, až se zvednou závory, když od Plzně přiletělo to auto. Podle mě ten starý pán vůbec nebrzdil, projel závorami, narazil do vlaku, to ho otočilo a vystřelilo ho to pod můj náklaďák,“ řekl serveru Krimi Plzeň svědek.

Nákladní vlak jel od Plzně na Prahu. „Na přejezdu se střetl s osobním autem, které bylo vymrštěno a narazilo na nákladní vozidlo, které stálo za ním,“ uvedla policejní mluvčí Hana Šteflová. Vlak železničáři zastavili v Rokycanech, policie nehodu vyšetřuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání