Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pojišťovna smrti: Už druhý elitní manažer si nečekaně vzal život

Autor: bud, ČTK - 
30. května 2016
19:30

Bývalý generální ředitel pojišťovny Zurich Insurance Martin Senn ve svých 59 letech spáchal sebevraždu. Jeho tělo našli v rodinném odpočinkovém sídle. Je to už druhý vysoký manažer této firmy, který si v posledních letech vzal život.

Martin Senn z funkce generálního ředitele odstoupil 1. prosince po neúspěšném pokusu o převzetí britské pojišťovací společnosti RSA. Švýcarský list Blick napsal, že bývalý šéf skupiny spáchal sebevraždu v odpočinkovém sídle rodiny v alpském rezortu Klosters.

Společnost uvedla, že ji o úmrtí bývalého šéfa informovala rodina. Zpráva o nečekaném skonu „cenného bývalého kolegy“ i „laskavého přítele“ firmu „šokovala a hluboce jí otřásla“. Z úcty k Sennovi a s ohledem na pozůstalé se k věci nebude dále vyjadřovat.

Kolega se zabil v 53 letech

Pro Zurich to je podruhé za poslední tři roky, kdy se bývalý či stávající člen vedení společnosti rozhodl odejít ze světa. V srpnu 2013 spáchal sebevraždu finanční ředitel Zurich Pierre Wauthier, bylo mu pouhých 53 let.

V dopise na rozloučenou kritizoval novou, agresivnější atmosféru, která podle něj zavládla ve firmě pod vedením tehdejšího předsedy Josefa Ackermanna. Ackermann jakékoli pochybení popřel, po Wauthierově smrti ale z funkce odešel.

V červenci 2013 spáchal sebevraždu šéf telekomunikační společnosti Swisscom Carsten Schloter. Podle některých vyjádření je za nečekanými úmrtími špičkových manažerů také jejich extrémní vytížení, které přestávají zvládat.

Zobrazit celou diskusi