K incidentu došlo po jednom z koncertů skupiny na konci dubna. Jelikož zrovna jeden z členů MIG 21 slavil narozeniny, chtěli to muzikanti řádně zapít. Nezastavil je ani fakt, že bylo zavřeno.

Než byli zadrženi policií, stihli na místě způsobit škodu ve výši asi 6000 Kč. Původně bylo jejich noční dobrodružství vyhodnoceno jako přečin krádeže a poškozování cizí věci, nyní jim však státní zástupkyně ze zastupitelství v Havířově trestní stíhání odložila.

„Proti pěti osobám bylo vedeno zkrácené přípravné řízení, které bylo pravomocně skončeno usnesením o odložení věci. U jedné osoby bylo trestní řízení skončeno usnesením o odložení věci,“ řekla státní zástupkyně Dagmar Heumannová serveru Lidovky.cz. Rozhodla se tak na základě toho, že hudebníci již majiteli způsobenou škodu nahradili.

Jiří Macháček, který je frontmanem kapely, se k této záležitosti doposud nevyjádřil. Zřejmě se mu ale značně ulevilo, že spolu s kamarády vyvázli bez trestu. Dva roky vězení, které jim hrozily, jsou přeci jen o dost silnější káva než jedna noc na záchytce v Karviné, kde byla šestice mužů nucena po zadržení policií přenocovat.

VŠE O JIŘÍM MACHÁČKOVI NA BLESK.CZ NADEJTE>>>ZDE!

Fotogalerie
5 fotografií