Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Video plné veletočů a lží Hillary Clintonové: Od Bosny až po homosexuály

Autor: mb - 
22. května 2016
22:45

Média si všimla klipu, který dokazuje lži Hillary Clintonové (68), demokratické kandidátky na post prezidenta USA. Sestříhané pasáže z období posledních 15 let ukazují, že Clintonová umí s pravdou zacházet podle potřeby. Tvůrce videa však tvrdí, že je nestranný, další na řadě je prý republikánský kandidát Donald Trump (69).

„Byla jste proti homosexuálnímu manželství, nyní jste pro. Obhajovala jste Obamovu imigrační politiku, nyní říkáte, že je příliš drakonická. Podporovala jste obchodní dohodu a teď jste náhle od minulého týdne proti ní. Jste schopna říci cokoliv, jen aby vás lidé zvolili?“ ptá se moderátor Hillary Clintonové na začátku klipu. „Abyste věděli, tak jsem byla celý život ve svých postojích velmi konzistentní,“ odpovídá Clintonová.

Následující záběry ale dokumentují opak. Ilustrující je její postoj k homosexuálním svazkům. V roce 2002 byla kategoricky proti homosexuálnímu manželství, v roce 2004 označila manželství „nejen za svazek, ale za posvátný svazek mezi mužem a ženou“, ovšem o šest let později již podporovala homosexuální partnerství. V roce 2013 pak vší silou začala propagovat dokonce homosexuální manželství.

Změna názorů na kontroverzní témata není nutně negativní věc, někdy naopak může demonstrovat schopnost jedince reflektovat vlastní přesvědčení ve světle nových skutečností. Problémem ovšem je, že Hillary Clintonová v rozhovoru pro rádio začala tvrdošíjně trvat na tom, že svůj názor na dané téma nikdy neměnila a osočila novinářku z předpojatosti.

Dalším příkladem „flexibilní“ Hillary Clintonové je její popis událostí v Bosně v době rozpadu Jugoslávie. „Museli jsme běžet do aut, byli jsme pod palbou sniperů,“ tvrdila americkým médiím sebevědomě. Archivní záběry televizní stanice CBS ale ukázaly úplný opak. Hillary Clintonová se zdravila s místními dětmi a americkými vojáky, na tvářích jí zářil úsměv a po boku měla svou dceru Chelsea (36).

Hillary Clintonová má náskok před svým demokratickým protivníkem Bernie Sandersem (74), ale to pouze kvůli podpoře takzvaných superdelegátů. Bernie Sanders sklízí v poslední době jedno vítězství za druhým a na rozdíl od Clintonové nemá podporu velkých korporací.

Autor klipu, který odhaluje lži Clintonové však tvrdí, že v prezidentském souboji měří všem stejnou mírou. Příští video se má věnovat Donaldu Trumpovi.

pavel215_klafunda ( 23. května 2016 07:15 )

Stará americká mrd.ka a navíc prolhaná.

hanka666 ( 23. května 2016 01:23 )

V Kazachstánu se chystá Majdan. No potěš koště

hanka666 ( 23. května 2016 00:59 )

Fuuuuj, ta je ale hnusná. V těch očích zloba. Odporná hlavně uvnitř. Jeden den se s vámi fotí, plácá po ramenou a druhý den vás nechá zabít.

Zobrazit celou diskusi