Po vydání zatím posledního alba Anat život není (2015), které sám komentoval slovy „změnil se mi úhel pohledu na svět a chtěl jsem to komunikovat,“ cítil potřebu se na chvíli zastavit a uspořádat si hodnoty.

„Nakecal jsem toho hodně a řekl málo. Tak budu mlčet. Ono se pak líp pozoruje, což je pozice, která mi začala poslední dobou vyhovovat,“ řekl k tomu v rozhovoru.

K říjnovému návratu na koncertní pódia chystá Klus promyšlený koncept zaměřený hlavně na ekologická témata: „Už není čas mluvit, teď je ten čas něco dělat,“ soudí.

V anketě Český slavík porazil před pěti lety Karla Gotta, později se však rozhodl anketu bojkotovat kvůli údajné cenzuře kontroverzního rapera Martina Pohla vystupujícího pod jménem Řezník. Své fanoušky požádal, aby mu do ankety hlasy neposílali. Přesto od té doby stále končí na druhém místě.

Zpěvák chlapeckého vzezření, který boduje u ženského publika i svým charismatem, pochází z Třince, kde se narodil 15. května 1986. Štěstěna ho podle jeho slov provází už od mládí, kdy byl úspěšným sportovcem.

V roce 2002 získal zlatou medaili v moderním pětiboji družstev na dorosteneckém mistrovství Evropy. Kvůli sportu, kterému se věnoval do osmnácti let, přesídlil do Prahy.

V roce 2007 vyhrál s písní Dopis pěveckou soutěž Czechtalent ve Zlíně. O rok později mu firma Sony BMG vydala první album Cesta do záhu(d)by obsahující hity jako Nina nebo Pocity.

Tentýž rok napsal a nahrál hudbu pro film Anglické jahody a s kytaristou Jiřím Kučerovským vystupoval jako předskokan skupiny Chinaski na jejich turné.

V roce 2009 vydal album Hlavní uzávěr splínu a zároveň mu vyšel i zpěvník Já, písničkáŘ obsahující písně z prvního a druhého alba. Na jaře 2011 odvysílala Česká televize pořad Klus pro Kuře, kde vystoupil jako moderátor i jako jeden z interpretů. V září 2011 vydal další album Racek a podnikl beznadějně vyprodané turné, včetně tří koncertů v Praze.

Na svých koncertech dlouhých až tři hodiny dokáže udržet pozornost publika i díky hudebním aranžím a výraznému kytarovému doprovodu Jiřího Kučerovského.

V roce 2012 Klus absolvoval pražskou DAMU a do roku 2014 účinkoval ve hře Deadline v pražském Divadle Ypsilon. Objevil se také v seriálu Hop nebo trop či ve filmu Šejdrem režiséra Zdeňka Tyce. Prince Jakuba si zahrál ve vánočním Tajemství staré bambitky, diváci ho mohli vidět i v pohádce Tři bratři Jana Svěráka. V současnosti má roli v seriálu Na vodě.

V roce 2013 se Klus oženil s Tamarou Kubovou, finalistkou hudební soutěže Hlas Československa. Mají spolu dceru Josefínu, letos čekají dalšího potomka.

„V předešlých životech jsem musel asi hodně trpět,“ tvrdí Tomáš Klus s poukazem na skutečnost, že na co sáhne, to se mu daří. A nyní se hodlá hlavně aktivněji podílet na budoucnosti planety Země.

VŠE O TOMÁŠI KLUSOVI NA BLESK.CZ ČTĚTE >>> ZDE!!!

Fotogalerie
15 fotografií