Milovnice módy Nora Mojsejová se opět plácla přes kapsu. Ač u soudu čelí obvinění hned ze dvou finančních podvodů, sama se v chodbách Okresního soudu nakrucuje v luxusním oblečení.

Na soudní přelíčení dorazila v halence Burberry v hodnotě cca 4 000 Kč. Pod ní měla obyčejné černé tílko s černými džínami, které nelze identifikovat, ale určitě je nepořídila v sekáči za pár šupů.

Kráčela v lakovkách od Versace, které vyjdou minimálně na 10 000 Kč. A jako doplněk si vzala světlou kabelku Michael Kors také za 10 000 Kč.

Kromě právníka Mojsejovou doprovodili dva muži. Nejspíš svědci. Jeden z nich měl na sobě dámské oblečení a dlouhé vlasy. Na chodbě ale seděli odděleně.

„Paní Eleonoru osobně neznám. Vím jen, že se donesl nějaký stroj do naší bývalé firmy a potom byl uskladněný a odnesený. Bylo to v roce 2007. Kdy konkrétně byl stroj z naší firmy odvezený, nevím. Stroj byl obalený fólií a nevypadal nový, byl použitý,“ řekl během procesu jeden ze svědků. Podle serveru čask.sk se jich mělo k soudu dostavit celkem devět.  

Podle obžaloby měla Mojsejová spolu se svými spolupracovníky v září 2007 zfingovat koupi tiskového stroje v hodnotě 86,5 milionu korun a na tomto základě si uplatnili nadměrný odpočet DPH ve výši více než 13,5 milionu korun. Daňový úřad peníze nevyplatil, protože při kontrole zjistil neoprávněné uplatnění odpočtu daně. Kauza se táhne už od března 2014.

Fotogalerie
11 fotografií