Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Čtvrt miliardy za zametení stop z 11. září: Arabský princ uplácel exstarostu New Yorku

Autor: dce - 
22. dubna 2016
12:16

Bývalý starosta New Yorku Rudy Giuliani prozradil, že mu saúdský princ nabídl 10 milionů dolarů po teroristických útocích 11. září. Údajně existuje i 28stránková zpráva, která spojuje s útoky právě Saúdskou Arábií!

Giuliani tvrdí, že mu krátce po útocích sám saúdský princ nabídl šek na 10 milionů dolarů, on ho ale roztrhal a princi údajně řekl „ať táhne do pekla“. Princ tou dobou vydal prohlášení, že za útoky si může Amerika sama a že za nimi stojí Izrael. 

„Nejsem to jen já, kdo by měl takové věci vědět. Američané musí slyšet, jakou roli hrála vláda Saúdské Arábie v útocích!“ prohlásil ve čtvrtek Giuliani. Zároveň také prosil prezidenta Baracka Obamu, aby zveřejnil osmadvacetistránkovou zprávu, která má Saúdskou Arábii údajně spojovat s teroristickými útoky 11. září.

Obama se ve čtvrtek sešel se saúdským králem a dalšími vysokými vládními úředníky a hodiny debatovali, podle mluvčí Bílého domu, ale útoky 11. září vůbec neřešili.

I kongresman Tim Roemer, který zasedal v porotě, která přísně tajnou zprávu sepsala, věří, že by text měl být odtajněn. Tvrdí ovšem, že spojitost mezi útoky a Saúdskými Araby nikdy nezjistili.