Ve městech Naí Dillí, Bombaj a Velha Goa hrozí teroristický útok. Útočníci mohou být podle policejních zdrojů ozbrojeni střelnými zbraněmi a výbušninami. Tři džihádisté měli do země vstoupit přes pákistánskou hranici jen několik dnů před tím, než zemi navštíví britský královský pár.

Právě v Bombaji, která byla terčem teroristů už v roce 2008, mají vévoda a vévodkyně z Cambridge začít v sobotu svou oficiální návštěvu země. A co víc, mají se ubytovat dokonce v tom samém hotelu, kde při útocích v roce 2008 islamisté zabíjeli.

Z tohoto důvodu se teď Britové velmi strachují o své oblíbence z královské rodiny. Kensingtonský palác ale zatím nesdělil, zda třetí stupeň hrozby teroristického útoku, který ve městě platí, nějak ovlivní plány Williama a Kate.

Ti už mají celou cestu naplánovanou, včetně garderoby pro matku britského následníka trůnu! Kate se po většinu cesty chystala nechat punčochové kalhoty v kufru a chodit po Indii „s holýma nohama“, což je pro ni neobvyklý krok, neboť velmi dbá na etiketu. Teď je ovšem v sázce nejen garderoba, ale celá cesta.

 

Fotogalerie
10 fotografií