Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tajné dokumenty z 11. září naštvaly Araby: Slibují pomstu USA

Autor: lm - 
18. dubna 2016
11:28

Už v červnu by mohlo být jasno. Tou dobou totiž americký prezident Barrack Obama rozhodne o odtajnění 28stránkového dokumentu o útocích z 11. září. A rodiny pozůstalých by se mohly dozvědět, jakou roli v teroristickém útoku hrála saúdská královská rodina. Jenže blízkovýchodní země začala vyhrožovat.

Při teroristických útocích 11. září 2001 zemřelo celkem 2996 lidí včetně 19 únosců. Patnáct atentátníků pocházelo ze Saúdské Arábie, ale blízkovýchodní země od začátku odmítala, že by teroristy jakkoliv podporovala. Rodiny pozůstalých chtěly saúdskou královskou rodinu dohnat před soud, ale kvůli zákonu o imunitě se to nikdy nepodařilo. Ukáže se teď konečně pravda?

Prezident Barrack Obama v červnu rozhodne, zda odtajní 28stránkový dokument, který by mohl přinést nové podrobnosti o jednom z nejhorších teroristických útoků v dějinách lidstva. Tomu se snaží zabránit Saúdská Arábie, která se obává, že dokument naznačuje spojení mezi teroristy a vládní garniturou blízkovýchodní země.

Video  Čech Pavel Hlava natočil útok na Světové obchodní centrum 11. září 2001.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Saúdská Arábie prý pohrozila Obamově kabinetu, že pokud odtajnění projde Kongresem, pak prodá americké dluhopisy a jiná aktiva v hodnotě 750 miliard dolarů (17 bilionů Kč). Země se totiž obává, že by po odtajnění mohl být její majetek v USA zmrazen. Masivní prodej aktiv by vážně poškodil kurz dolaru.

Prezident Obama se ve středu chystá na zahraniční cestu do Rijádu, kde se setká s králem Salmánem. Dá se předpokládat, že během debaty dojde i na utajované dokumenty.

.krakonos5oo. ( 22. dubna 2016 14:32 )

Levácký lůza tvrdí, že za vším stojí CIA a tím je to daný!

ornellatlustoprdka ( 18. dubna 2016 21:08 )

Anděla Mengel se klaní tureckému diktátorovi, Barak Hussein zase saudskému. Kam to ten Západ dopracoval...

Zdenek_Nymbursky ( 18. dubna 2016 19:48 )

Zajdi si na psychiatrii

Zdenek_Nymbursky ( 18. dubna 2016 19:45 )

Jo, Obama je muslim jako vyšitej. No ty seš debil A jestli je někdo muslimskej vlezdo-***-ka, tak je to právě PUTIN!!!! V Rusku se muslimové roztahujou více než v západních státech a Putin jim staví mešity!!! Něco si o tom zjisti, než tady budeš mlít hovna

ivoadIer ( 18. dubna 2016 19:06 )

Puťa je přítelem nepřátelského Asada.

Zobrazit celou diskusi