Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Přítel Petry se oběsil ve vězení: Pohřbili ho v bílé rakvi

Autor: Jiří Čada, ljš - 
5. února 2016
13:21

Ve vězení se měl napravit, už se z něj ale nevrátí. Přítel zavražděné Petry V. (†15) Patrik Černý spáchal ve vězení sebevraždu. Rodina a přátelé se s ním naposledy rozloučili v pátek před polednem.

Poslední rozloučení s Patrikem Černým se odehrálo v kapli na jihlavském hřbitově. Mladíka, který se na části svého vězeňského mundúru oběsil ve společných prostorách věznice v Rapoticích, na poslední cestě vyprovodily jeho oblíbené písně, například Far Away od skupiny Nickelback.

Rozloučit se s ním přišla asi padesátka lidí. Přestože měl mladík za sebou několik kriminálních činů, rozhodli se ho zdrcení rodiče pohřbít v bílé rakvi.

Do věznice v Rapoticích se Černý dostal za přepadení a krádeže. „Myslím, že ten jeho čin byl zbytečný, ale nikdo mu do hlavy neviděl,“ reagovala na Patrikovu smrt jedna z kamarádek. „Putuje tam nahoru za Petrou,“ nechala se před obřadem slyšet jedna z kamarádek.

Patrik se na svých svršcích oběsil jen měsíc před propuštěním na svobodu. „Já se k tomu nemohu vyjádřit, případ převzala policie a odbor kontroly Vězeňské správy,“ uvedl včera mluvčí věznice Jan Doležal. „Byl zcela bezproblémový, nevykazoval žádné známky, že by se na něco podobného chystal. Nepožádal ani psychologa o pomoc,“ reagoval pro Blesk na Patrikovu smrt mluvčí věznice.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání