Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Už žádné nechutně vychrtlé barbíny! Nové panenky budou vypadat zdravě

Autor: lm - 
30. ledna 2016
12:30

Konečně opravdové barbíny! Společnost Mattel uvede na trh novou kolekci panenek, které budou vypadat realističtěji a zdravěji. Firma doufá, že se s nimi dívky lépe ztotožní.

Vosí pas, nohy jak dvě párátka a drobounká postava. Panenky Barbie od Mattela jsou dlouhou dobu pod palbou kritiky kvůli propagaci nerealistické a nezdravé ženské postavy, se kterou se malé holčičky následně ztotožňují. Tato skutečnost se zřejmě projevila i v oblíbenosti panenek, jejichž prodej rok od roku klesá.

Společnost Mattel se proto rozhodla uvést na trh zcela novou kolekci, která prošla snad největší změnou za posledních padesát let. Nové barbíny budou mít celkem sedm různých odstínů pleti a zdravě a realisticky vypadající postavu, která by měla více reflektovat rozmanitost dětí, které si s panenkami hrají.

„Z této velké změny jsme neskutečně nadšení. Nová kolekce panenek odráží skutečný svět, který dívky vidí kolem sebe. Široká paleta typů těla, tónů pleti a stylů umožní dívkám najít si panenku, s kterou se budou identifikovat,“ uvedla Evelyn Mazzocco, generální ředitelka Mattelu pro světový trh. Nové barbíny si můžete prohlédnout v galerii.

Zobrazit celou diskusi