Šípek žil v posledních měsících naplno. Organizoval výstavy, chodil na jednu akci za druhou, vyrazil dokonce do televize podpořit svou expartnerku Leonu Machálkovou, která soutěžila ve StarDance. Naposledy se ve společnosti ukázal 23. listopadu na charitativním křtu kalendáře.

Slavný architekt se léčil ve Španělsku. Lékaři madridské kliniky patří ke špičce v oboru. Ani oni mu nedoporučili operaci. Zbývaly tak pouze chemoterapie. Přesto boj se zákeřnou nemocí nevzdával a bojoval až do posledního okamžiku.

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor s Bořkem Šípkem: Na smrt jsem připravený... KRISTÝNA LÉBLOVÁ, JAN BRUNCLÍK, JAROSLAV BOUDA

"Dlouho zvažoval možnosti a pak se svěřil do rukou zahraničních lékařů s velkými zkušenostmi,“ řekla v minulosti Blesku známá Šípka. Od loňského jara v Madridu absolvoval dlouhé léčebné cykly. Ještě v říjnu tam létal na dva dny v týdnu. Na konci roku se však jeho zdravotní stav prudce zhoršil a Šípek musel být hospitalizován na onkologii Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.


Vše o jeho boji se zákeřnou nemocí čtěte zde>>


Tři synové

Po architektovi zůstali tři synové. V roce 1983 se emigrant Bořek Šípek přestěhoval do Amsterdamu, oženil se s Bambi Uden, která mu porodila Dalibora (29) a Milana (31). Koncem milénia ale rodinu opustil, a to kvůli Leoně Machálkové, která mu pak v roce 2003 v Thajsku porodila syna Artura (12). Vztah jim vydržel 10 let, rozešli se v roce 2009, paradoxně nedlouho poté, co se Šípek s Bambi konečně rozvedl!

Fotogalerie
10 fotografií