Herečka, která se do srdcí českých diváků zapsala desítkami rolí, začala mít podle informací Blesku zdravotní potíže už v polovině roku 2015, kdy po deseti letech opustila svou roli kantorky Miriam Hejlové v Ulici.

Teprve pak ale vyšlo najevo, jak vážné to s Maciuchovou doopravdy bylo. „Kvůli zdravotním důvodům musím přerušit divadelní sezonu,“ řekla tehdy nezapomenutelná »Anče« z Krkonošských pohádek Blesku a dodala: „Nezlobte se, nechci o své nemoci více mluvit.“

Onkologické onemocnění Maciuchové překazilo nejen roli v novém představení Divadla Ungelt 4000 dnů, ale také musela odejít z Divadla na Vinohradech. „Hanku čeká první chemoterapie. Bojí se, ale je připravená s nemocí bojovat,“ popsala tenkrát Blesku duševní rozpoložení nemocné herečky její kolegyně právě z vinohradského divadla.

Maciuchovou obcházel strašák zákeřné nemoci už hodně dlouho a tak není divu, že z ní měla obavu. Rakovina jí vzala dva osudové muže. Nejprve v roce 1993 její milovaný partner Jiří Adamíra (†67) zemřel na rakovinu páteře, poté choroba postihla i kamaráda a kolegu z Ulice Bořivoje Navrátila (†78).

Ten zase bojoval s nádorem tlustého střeva. „Bořku, držíme ti palce a přejeme brzké uzdravení,“ věnovala mu Maciuchová v roce 2010 část svého děkovného proslovu po vítězství v anketě Anno. Herec bohužel svůj boj několik měsíců poté prohrál.

Sama Hana Maciuchová se zákařnou nemocí prala více než statečně a dlouho se zdálo, že ji dokázala porazit! Jenže podle informací Blesku to byla právě rakovina, která se nakonec oblíbené herečce před několika měsíci vrátila.

Fotogalerie
48 fotografií