Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Lobbista Janoušek chce z vězení. Motá se mu prý hlava

Roman Janoušek bude mít za sebou v příštím roce polovinu trestu. Podá si žádost o podmínečné propuštění?
Roman Janoušek bude mít za sebou v příštím roce polovinu trestu. Podá si žádost o podmínečné propuštění?  (Autor: Petr Novotný)
Autor: kle - 
21. září 2015
07:41

Roman Janoušek, podnikatel odsouzený za sražení ženy autem v opilosti na 4,5 roku vězení, má za mřížemi zdravotní komplikace. Podle jeho advokáta Víta Širokého se mu po operaci z roku 2013 motá hlava a čeká jej další operace, kterou vězeňští lékaři nezvládnou, informoval server Aktuálně.cz.

Kdysi vlivný podnikatel by se mohl alespoň na chvíli dostat z vězení. Po operaci hematomu z roku 2013 mu zůstala rána s více než padesáti stehy, která údajně špatně srostla. Podle Janouškova advokáta je jeho stav vážný a motá se mu hlava.

Kdy a kde by mělo k operaci dojít, zatím není jisté. „Čeká ho proto další operace, jen se ještě neví termín, kdy by ji měl podstoupit,“ řekl Široký. Ve vězení je Janoušek pod lékařskou kontrolou. Lékaři již jednou rozhodovali, zda by mu neměl být kvůli zdravotnímu stavu trest odložen. Dva se tehdy vyjádřili proti, jeden pro.

V příštím roce bude mít za sebou Janoušek polovinu trestu a bude moci požádat o podmínečné propuštění.

Lobbista podá ústavní stížnost

Janouškův advokát sepisuje ústavní stížnost, aby byl muži trest přerušen. „Je to na něm. Stejně bude rozhodovat i o tom, zda ústavní stížnost podám,“ sdělil. Argumenty by měly být podobné jako v případě dovolání k Nejvyššímu soudu. Janouškovi bylo podle jeho právníka upřeno právo na spravedlivý proces.

Janoušek si už stěžoval u Nejvyššího soudu mimo jiné na to, že soud povolil využití policejních odposlechů z kauzy Jany Nečasové. V dovolání také znovu zopakoval, že před dopravní nehodou špatně vyhodnotil situaci a ženu neviděl. U Nejvyššího soudu však neuspěl.

Sražená žena mohla zemřít

Opilý lobbista podle pravomocného verdiktu porazil v březnu 2012 v pražské Michli řidičku vietnamské národnosti. Předtím naboural do jejího auta a od nehody ujel. Když zastavil na červenou, žena jej dohonila, stoupla si před jeho vůz a chtěla s ním situaci řešit. Janoušek proti ní nejdřív dvakrát popojel, poté se na zelenou rozjel, řidičku porazil a ujel.

Způsobil jí otok mozku a zlomeniny žeber i kotníku. Po nehodě strávila zhruba měsíc a půl v nemocnici. Kdyby jí lékaři neposkytli včasnou pomoc, mohla i zemřít. Lobbista jí později zaplatil odškodné 900 000 korun.

vlamore ( 21. září 2015 12:37 )

stopms:...Souhlas. Ale věřím,že i spousta Pražáků jich má taky plné trubky. Ale za to mají velikou šanci se jim postavit,než ti,co mají do Prahy 300-400 km-což nečiní...a plat??..škoda mluvit.Cesta pro domácí rozpočet je opravdu luxus..

stopms ( 21. září 2015 12:22 )

V Praze je to tak prolezlé korupcí, že si to vesničan neumí představit ani v nejhorším snu ! Zavřít všechny tuneláře a vyhodit i některé pražské OS (obvodní soudce), OSZ (obv.st.zástupce) a většinu policistů (často tzv.tupci k intrikám "vyškolení" jen vyučenými idioty ze socialismu)! Je to tzv. jedna verbež asi typu : Klaus, Rittig, Janoušek, Bém, st. zástupci Rampula s Grygárkem, Topolánek s Dalíkem, Langer, Vesecká s Kučerou, Alexandr Novák, bývalí poslanci ODS Marek Šnajdr, Ivan Fuksa a Petr Tluchoř, Aleš Řebíček,(http://zpravy.idnes.cz/politik-ktery-je-poradne-za-vodou-ales-rebicek-f4r-/zpr_archiv.as px?c=A100720_125133_kavarna_chu), Kalousek, Nečas s madam kantýnskou Nagy atd. I na policii a ministerstvech se min. 1/3 lidí doslova válí za naše daně ! Lidi, to vám, z ostatních měst a vesnic, je jedno, že dřete a živíte pražské narcistické mafiánské parazity a tuneláře ? Najděme vůdce, pořádného zemědělce s velkými vidlemi, nezbytnou podmínkou je silnou, vzdělanou, slovně obratnou, tvrdou, ráznou, urostlou, nekompromisní osobnost s partou stejně psychicky i fyzicky zdatných přátel, a utíkejme na samolibé, dravé, agresivní, asertivní, panovačné, intrikánské, mstivé, nenávistné, nás všechny tunelující a přes média s občany manipulující Pražáky ! Vymrskat zkorumpované a nadbytečné (těch jsou mraky!) pracovníky na OS, OSZ, PČR, v nemocnicích, ministerstvech aj. úřadech ! Vše odvolávám, pokud by mě chtěl někdo z uvedených žalovat. Tady zavírají nevinné.

vlamore ( 21. září 2015 12:10 )

honza54:....

vlamore ( 21. září 2015 12:08 )

starypes:...Pane,reagoval by ste takhle,kdyby toto provedl vašemu synovi,dceři,vnukovi,vnučce ženě,rodičům???Chápu,že se může stát dopravní nehoda...neúmyslně,i z vyčerpání,dokonce i z vlastní chyby...ale on byl opilý.OPIlÝ!!!!!!!!Neposkytl pomoc,utekl.Úmyslně do ní najel...byl to pokus o vraždu,zabití.Bylo to tomu hajzlovi jedno,že třeba na ni čekají děti ,manžel,že i ona je něčí dítě....a teď mluvte!Na 1000% nejel ožralý poprvé...no což,má přece prachy,tak si to může dovolit,že ano!!??Honza 54 má absolutní pravdu.

vlamore ( 21. září 2015 11:56 )

honza54:..To není možný,že tam má mozek!!Fakt?? +

Zobrazit celou diskusi