ONLINE CHAT
Bohužel domácí násilí jsem zažívala 26 let, kdy mě partner psychicky i fyzicky ponižoval (rány pěstí, kopance, škrcení, vyhrožování smrtí...), musela jsem i vyhledat několikrát LPP. Nyní už jsme rozvedení, celou dobu jsem mlčela a svěřila se až v organizaci, která se zabývá domácím násilím, a to v době kdy jsem mu sebrala klíče od bytu, neboť poslední 2 roky mě už i podváděl a přesto pořád ponižoval i bil. On je velmi šťastný s novou partnerkou a mně zůstal obrovský šrám na duši, kterého se už nezbavím! Všude vykládá, že jsem si vše vymyslela a všichni mu věří, "on je přeci tak skvělý a zábavný". Myslím si, že by se měla zveřejňovat celá jména a ne, aby vše bylo anonymně a těmto lidem vše prošlo, a už o ničem jakoby nevěděli, pak by si to možná potencionální agresoři dobře rozmysleli, když by byla ta možnost zveřejnit celé jméno těch velmi špatných lidí i možná pro budoucího jejich partnera by to byla jakási výstraha "buď velmi obezřetná a pozoruj různé trky".(jjk)
Foto
Dobrý den, bohužel v této otázce je třeba jednat v mezích platné legislativy.
Omlouvám se,že píši do chatu (nechci se registrovat),ale chtěla bych se vyjádřit k diskuzi.Všichni ti,kdož šmahem odsuzují týrané osoby jako neschopné husy,kterým se to vlastně líbí,protože jinak by přece odešly,neví o čem mluví.Tyran vás nemasakruje denně,je to třeba jednou za půl roku,odprosí vás a vy odpustíte.A znova a znova.Postupně vás izoluje od rodiny a přátel,abyste na něm byla závislá,omotá vás sítí svých slibů jak pavouk mouchu v pavučině. Víte,že něco je špatně,ale stydíte se za to,stydíte se svěřit i nejbližším (pokud vám vůbec zbyli).Jednoho krásného dne když prozřete (pokud máte to štěstí,že jste sebrala zbytky zdravého rozumu),tak zjistíte,že jste na to úplně sama...a dostat se z toho je hodně těžké.Prosím,neodsuzujte ale pomáhejte.Kolik z vás odsuzovačů těch hlupaček,by pomohlo sousedce,když slyšíte z vedlejšího bytu křik,pláč a rány ?? Radši si pustíte nahlas TV a pomyslíte si něco o tom,že si za to stejně může sama...(Kristýna)
Foto
Děkuji za vaše slova, bohužel máte pravdu v tom, že o domácím násilí stále panuje ve společnosti spousta mýtů a předsůdků.
Dobry den. Je to dva roky co me Britsti MET a Socialni sluzby zachranili pred smrti. Manzel mne zacal tyrat kdyz jsem byla v patem mesici tehotenstvi. Od te doby se nasili jenom stupnovalo. Nejen fyzicke, ale i psychologicke a sexualni. Vse se odehravalo pred ocima naseho syna (18mesicu). Bala jsem se odejit a malem mne to stalo zivot. Syn mel post traumatickou poruchu a nocni mury. Po roce a sesti zadostech mi konecne schvalili zadost o rozvod, dostali jsme non molestation order (nesmi se k nam nebo nasemu domu priblizit na 100m a nesmi nas ani kontaktovat) a uz jsme na tom daleko lepe. Chtela bych vzkazat vsem zenam i muzum aby se nestydeli vyhledat pomoc. Zacinat znovu je tezke, ale porad lepsi nez byt smutnou statistikou. V Anglii tydne zemrou dve zeny kvuli domacimu nasili ze strany soucasneho nebo byvaleho partnera. Kazdou minutu policie prijme hovor tykajici se domaciho nasili, ale jenom 1/3 z celkoveho poctu incidentu je nahlaseno. Obet se prumerne vrati 17 krat nez tyrana opusti(Katerina)
Foto
Dobrý den, děkuji za váš příběh a přeji, ať je vše už jen dobré!
Dobrý den, ráda bych podpořila všechny, kteří žijí s tyranem a nemají sílu odejít. Mnohem těžší je ale v takovém svazku setrvat. Jsem zaměstnaná, inteligentní, z dobrých rodinných poměrů, slušná, pohledná, bez dluhů...a i tak se stalo, že jsem se nechala pár let "vláčet po zemi" partnerem, který mi dělal ze života peklo. A já to "dobrovolně" snášela. Je mi 37let a říkala jsem si, že jsem stará, bezdětná, nemůžu zklamat okolí a společnost a založit rodinu musím a musím mít "spokojený život". To mě drželo u partnera několik let, než jsem skončila u psychiatra, na prášcích a zdeptaná. Nenechte si tyranii líbit, oslovte důvěrné osoby, úřad, sociální pracovnici, linku bezpečí, kohokoliv, kdo je ochoten podat pomocnou ruku. Vyplatí se to, i když Vás tyran bude tahat zpět a bude slibovat, nosit modré z nebe...sami víte, že mu to dlouho nevydrží. A jiné to NIKDY nebude. Moc všem přeji, aby to zvládly :-)(Martina Petrová)
Foto
Moc děkuji za příspěvek, věřím, že dodá odvahu ostatním ženám, které si něčím podobným prochází. Přeji vám vše dobré.
Dobrý den. Můj muž mě sice nebije, je velmi vzdělaný, VŠ, ale myslím, že psychicky to trochu týrání je. Neskutečně žárlí, nechodím vlastně nikam, jenom s ním. Když mi přijde sms, tak se ptá, kdo to je. Nesmím na sraz s bývalou třídou, na kafe s kamarádkou ani se bavit s jinými muži. K nám na návštěvy zve jen své velmi ošklivé kamarády. Chci se rozvést, ale nemám žádný příjem, on nás všechny živí... (Iveta)
Foto
Pokud byste se rozhodla odejít, vyživovací povinnost vašeho manžela vůči dětem a dokud jste manželé i vůči vám trvá, můžete podat návrh na svěření dětí do vaší péče a na stanovení výživného a žalobu o výživné manželky. Doporučuji kontaktovat orgán péče o dítě v místě bydliště, případně organizaci pomáhající obětem domácího násilí, kde konkrétně poradí a případně pomohou se sepsáním návrhů.
Dobrý den, naplňuje vás vaše práce? Dá se z takové práce vůbec radovat?(Michaela K.)
Foto
Dobrý den, myslím, že mě práce naplňuje, je to určitě něco, co má smysl. Mám dobrý pocit, když se něco podaří a klientce pomůžu.
myslim ze to neni strach z tyrana - neodejit ale kdyz ma zena deti a nema penize tak se tezko odchazi - taky jsem odesla do azyloveho domu pro matky s detmi a kdyz deti videli vsude krize svate tak se zhroutili a odejit nekam bez strchy nad hlavou to nejde deti nemuzete tahat jak kotata jak bezdomovce a umistit je do domova nez se veci vyresi to taky nejde proc by meli trpet a pro tu zenu jsou velka sila tak se jen ptam Je nejake chranene bydleni pro takove zeny ? ve svajcu vas i deti odveze policie na nezname misto a muz ani rodina po 3 mesice nevi kde s detmi jste a resi muze a pak zene pomahaji po 3 mesicich s bydlenim s penezi atd - a to deti chodi do skoly v miste kde je to bydleni a maji tam naprosty klid a je o ne po vsech strankach postarano a v cesku ? myslim ze se jen diskutuje ale nepomaha (zuzana)
Foto
Magdalenium je právě organizací, která se snaží obětem pomáhat a poskytuje jim utajené bydlení, psychologickou, sociální a právní pomoc. Bohužel je asi pravda, že organizací tohoto typu není u nás tolik, kolik by bylo potřeba.
Nebojíte se občas v práci?(998lasicka)
Foto
Ne, ještě nikdy jsem se necítila ohrožená.
Když jsme se s manželem hádali a mluvili o rozvodu, protože nám to dlouhodobě neklape, řekl, že se vykašle nejen na mě, ale i na děti a že už ho nikdy neuvidíme. Může tohle udělat? (Alenka)
Foto
Manžel má vyživovací povinnost vůči dětem a dokud jste manželé i vůči vám (máte právo na stejnou životní úroveň), kterou lze soudně vymáhat. Nikdo ho ale nedonutí o ně fyzicky pečovat.
Dobre rano, cetla jsem v Blesku pribeha pani a dcery o domacim nasili, dost se v tom poznávám, kam mám volat pokud bych chtela právní pomoc? dekuji hana(hana)
Foto
Můžete se obrátit přímo na organizaci Magdalenium (776718459).
Když se řekne právník a domácí násilí - co si mám představit, že pro ty oběti udelate... pomuzete mi s majetekem, nebo se stíháínm manzela, nebo u soudu?(Alzbeta)
Foto
Já poskytuji právní poradenství v rámci organizace Magdalenium. Klientky většinou řeší otázky týkající se dětí, výživného, rozvodu, méně často majetku a trestního stíhání. V některých případech klientky zastupuji i u soudu.
Vím, že se říká, že za to ta žena nemůže... Ale mně připadá, že násilnickým partnerům propadá stále ten samý typ žen. Někdy opustí jednoho násilníka a najdou si druhého. Přitom většina žen si s násilníkem nezačne nic za celý život. Proč to tak je?(Iva)
Foto
Otázka je spíše pro psychologa, ale z praxe znám skutečně spoustu případů, kdy tomu tak je. Určitou roli jistě hrají osobnostní rysy oběti a prostředí, ve kterém vyrůstala. To ale rozhodně neznamená, že opakovaně týraná žena si za to může.
Dobrý den, mám manžela velmi cholerického narcise a je to s věkem čím dál tím horší. Jsem na pokraji sil: 32kg/169cm. Prosím můžete mi poradit, jak postupovat, když bych chtěla odejít . Máme syna 5let a manžel, se ho za žádnou cenu nebude chtít vzdát. Myslím si, že kdo by se měl léčit je manžel. Předem děkuji anežka(anežka)
Foto
Dobrý den, kontaktujte nějakou organizaci pomáhající obětem domácího násilí ve vašem okolí, kde vám poradí přesný postup po zhodnocení vaší konkrétní situace. Můžete se obrátit i na Magdalenium. Někde je možné zajistit pro vás i syna azylové bydlení, abyste načerpala síly. Sbírejte důkazní materiál o uskutečněném násilí (lékařské zprávy, fotografie), abyste ho v budoucnu mohla použít.
Musíte se potkat s těmi tyrany? a jsou na vás také drsní, nebo útoční? (Honzík P)
Foto
S několika jsem se potkat musela a chovali se normálně.
Dobre rano, kolik pripadu jste ur resila? vypadáte mladě...(xxxx)
Foto
Dobrý den, přesné číslo vám neřeknu, ale pro Magdalenium pracuji osmým rokem.
dobrý den, jak je možné, že soud, který ví o domácím násilí stejně rozhodne o střídavé péči? (Petra)
Foto
Dobrý den, bohužel takové případy znám z praxe. Pokud nejsou obětí násilí děti, soudy v existenci domácího násilí nevidí překážku pro to, aby otec mohl o děti pečovat ve značném rozsahu, tedy i v rozsahu střídavé péče. Často také řešíme problém, kterým je nedostatek důkazního materiálu o samotné existenci domácího násilí. Na druhou stranu musím říct, pokud se jedná o skutečně závažné domácí násilí před dětmi, které se podaří prokázat, případě o násilí na dětech, několikrát se podařilo zajistit přímo zákaz styku s otcem.
Nemáte sílu odejít? Tak nemám jiné vysvětlení, než takové, že Vám to dělá dobře. Jste vodou na jeho mlýn. Sama nevíte, co chcete. Snažte se být především ženou.(Jaroslav )
Foto
Je třeba si uvědomit, že oběti domácího násilí neodhalí na počátku, že se jedná o domácího násilí, mají tendenci omlouvat chování násilné osoby z důvodu citových vazeb. Postupně dojde k osobnostním změnám oběti, které znemožňují řešení situace. Jedná se o syndrom týrané ženy. Blíže by to vysvětlil psycholog.
Mám svého manžela ráda, jsme spolu už více než 10 let, nedokážu si představit, že budu žít bez něj, má ale občas takové stavy-tak třikrát do roka, kdy přijde opilej, zmlátí mě, nadává mi do bůh ví čeho....no je to hrozne. on si to ale pak nepamatuje moc. dá se proti tomu nejak bránit?(Melory)
Foto
V případě, že vás manžel napadne, doporučuji kontaktovat policii. Ta ho může na dobu deseti dnů ze společného obydlí vykázat a vám tak zajistit bezpečí. Během této doby můžete získat odstup a rozhodnout se, zda chcete za těchto okolností v manželství setrvávat. Pokud se rozhodnete, že situaci nechcete řešit voláním policie, zajistěte si důkazy pro případné budoucí řešení situace (nechte se ošetřit lékařem a vystavit zprávu, pořiďte fotografie zranění). Připravte se na to, že domácí násilí má stupňující se tendenci, takže do budoucna k útokům může docházet mnohem častěji než třikrát ročně.
Jak mám postupovat, kdyz se chci co nejdřive nejrychleji dostat ze spárů manžela?(Brokoli)
Foto
Neznám vaši konkrétní situaci - zda máte děti, nějaké úspory, zajištěné bydlení... Obraťte se na nějakou instituci pomáhající obětem domácího násilí, která vám pomůže zmapovat všechny možnosti a probere s vámi zároveň také bezpečný odchod od manžela. Můžete se obrátit na Magdalenium.
Manžel mi vyhrožoval, že mě zabije.Po příchodu policie jsem musela jít s nimi sepsat protokol a manžel zůstal doma.Je tento postup policie správný?(Hanka)
Foto
Z poskytnutých informací nejsem schopná odpovědět. Záleží na tom, jak policie na místě situaci vyhodnotila. Existuje i možnost, aby byla násilná osoby ze společné domácnosti vykázána, ale to záleží na vyhodnocení situace na místě, tudíž využití/nevyužití této možnosti policií nejsem schopna hodnotit.
Dobrý den, jaké jsou, prosím, první signály psychického násilí? Přítel doma hlídá každý můj krok, vše mu o sobě musím hlásit, někdy mě bezdůvodně zesměšňuje (když jsme sami), mluví se mnou často podobou kázání (zvýšeným hlasem) atd. Sám jednou řekl, že má malé sebevědomí, ale že se každý den snaží lidem dokázat opak. Předchozí partnerky mu prý vyčítaly nedostatek empatie. Jsou mé obavy z něho, prosím, oprávněné? Děkuji předem za odpověď. Pěkný den.(Edita)
Foto
Dobrý den, podle toho, co píšete, náznaky tam určitě jsou. Vyhledejte psychologickou pomoc, nevím, odkud jste, ale můžete se obrátit i na Magdalenium.
Dobrý den, také jsem patřívala mezi ženy deptané psychicky a nakonec i fyzicky. Díky tomu, že jsme zatím neměli děti, jsem dokázala relativně snadno odejít - cenou bylo "pouze" to, že jsem ve 30 letech začínala od absolutní nuly s jednou taškou osobních věcí . I po 15 letech mne však některé zážitky "bolí" a byla bych ráda, kdyby někdo poradil jak se s tím vypořádat. Ale to bohužel není z Vašeho oboru. Chtěla bych poděkovat Vám i Blesku, že jste ochotni se této problematice věnovat a snažíte se pomoci lidem, kteří se ocitli v pasti a leckdy na pokraji sil. A ženám i mužům v nezáviděníhodné situaci přeji hodně sil na řešení situace a velkou dávku odvahy a prozíravosti. A nedejte na ty, kteří bez toho, aby toto někdy zažili, soudí!! Poděkování od nyní šťastné maminky(Děkuji za všechny :-))
Foto
Dobrý den, děkuji, jsem moc ráda, že váš příběh má šťastný konec a věřím, že bude inspirací pro všechny čtenářky a čtenáře Blesku a návštěvníky těchto stránek.
Přitelkyne začla hodne pít mame dve male deti je zla a vulgarni nechce přestat co mam dělat?V praci se nenapije ale padne šesta hodina večer a už taha vino ze skřině potaji ani psycholog nepomohl.diky za radu.(petr)
Foto
Pokud přítelkyně odmítá pomoc, bohužel není žádné cesty, jak ji k léčení přinutit. Je otázkou, zda by pro ni nebyla impulzem k řešení situace hrozba, že takto může přijít o děti, že spíše než matce alkoholičce budou svěřeny otci.
Manžel mě mlátí a týrá... A já kráva od něj neumím odejít ! Opravdu dojímavé...(jhoz)
Foto
Doporučuji vám obrátit se na psychologa, s podobnými pocity se potýká spousta žen, které jsou oběťmi domácího násilí. Je otázkou, zda je partner ochotný přiznat si problém. Pokud násilí ve vztahu jako problém nevnímá, je řešení na vás, často trvá dlouho, než žena sebere odvahu a odejde. Pokud byste měla zájem, obraťte se na Magdalenium, které vám může poskytnout i psychologickou pomoc.
Dobry den.chtela jsem vas poprosit o radu.konci mi rodicovsky prispevek.manzel mi od kvetna neposila penize na domacnost na ucet,protoze jsem ho ve svem zoufalstvi nazvala hajzl zasrany,kazdy mesic jsem poslouchala,ze kazda jina zena tolik nedostava a ze muzu byt vdecna...moje hrdost vyhrala a zadne penize nechtela A zadne nedostavam.pecuji o dite do tri let.u sveho zamestnavatele mam rodicovskou prodlouzenou do tri let veku dcery a jsem ve tretim mesici Tehotenstvi a tim se mi snizila moznost vydelku. bydlime v dome,ktery patri jeho rodicum. Ma pravo mne vystehovat i s detmi na ulici? V dome se ted nezdrzuje. V nedeli odjel neznamo kam.nemam informace.odpojil proud,zamknul zachod,pripravene jidlo i pro starsi deti odvezl a objevil ho soused druhy den rano na zaprazi. je mozne pokud financni situaci nebudu zvladat pozadat o vyzivne pro dceru? Byl odpojeny pocitac a kabely rozebrany. Kam se eventuelne mohu obratit o pomoc aniz bych riskovala,ze prijdu o deti. Dekuji moc.(katka)
Foto
Dobrý den, můžete se obrátit o pomoc na místně příslušný orgán péče o dítě, případně, pokud byste se rozhodla i s dětmi odejít, zkuste kontaktovat azylové zařízení pro oběti domácího násilí nebo ženy v tísni. Kontaktovat můžete i Magdalenium. Po manželovi můžete soudně požadovat výživné na dceru a na manželku (máte právo na stejnou životní úroveň jako on).
Muzi tyrani vacsinou pochadzaju z rodin, kde bolo nasilie, zo strany otca, na dennom poriadku, cize vlastne sami si na vlastnej kozi toto nasilie, ako deti, prezili. Je vobec nejaka moznost, aby sa muz ktory ma sklony k agresii a alkoholu zmenil a raz bol naozaj vzornym otcom a manzelom? Alebo ten demon v nom stale bude driemat a vzdy vyplava na povrch, hlavne v zatazkavajucej situacii, kedy to muz, tyran, psychicky nezvlada?Tito muz maju vacsinou absenciu citov k partnerke, detom, a ludom vseobecne, kolko lasky v detstve dostali, len tolko vedia dat. Je to tak a da a to zmenit?(Klarika)
Foto
Toto je otázka spíše pro psychologa, ale osobně si myslím, že změna možná je, pokud si to muž uvědomuje a vyhledá odbornou psychologickou pomoc.
Je nejaký příběh, který vás osobně zasáhl? můžete nám ho řící?(waldbeeeere)
Foto
Nejvíce mě zasahují případy, kde jsou malé děti, které jsou svědky a situací trpí.
Proč právě domácí násilí? Vy s tím máte osobní zkušenost?(Koňasová)
Foto
Problematika mě zaujala už na vysoké škole, připadalo mi, že je to něco, kde se dá pomoci konkrétním lidem. Osobní zkušenost naštěstí nemám.
Je složitější rozvést se s manželem po 3 letech manželství, nebo třeba po 12? Děkuji (Dianice22)
Foto
Je to úplně jedno. Složitější je to v případě nezletilých dětí, co se z manželství narodily.
Dobrý den. Mně mlátí moje žena. Je velmi vznětlivé povahy a jakmile se naštve, začne s útoky. Například si počká, až budu stát u ledničky nebo vestavěné trouby a otevře její dvířka tak silně, že mne s nimi udeří do hlavy. Problém je ale v tom, že je daleko křehčí než já a tak když jí odstrčím, hned jí vyskáčou na pažích modřiny. Na mně pochopitelně nic vidět není. Chci se rozvést, ale nevím, zda je vhodné toto uvádět jako jeden z důvodů, aby se to nakonec neobrátilo proti mne. Přeci jen to vypadá "blbě". Chápete?(radši zůstanu jako anonym)
Foto
Dobrý den, soud vás jistě rozvede i v případě, že skutečnost domácího násilí neuvedete (pokud se nejedná o výjimečný případ, kdy je manželka zcela odkázaná na vás).
Existuje nějaký postup, jak se bránit? myslím tím nejaké body, jak postupovat po právnické stránce, když se chce zena odprostit od svého muže? a na jak dlouhou dobu se musí připravit, že s ním bude bojovat? děkuji moc za odpoved.(Pavluša Sch)
Foto
Záleží na tom, zda jsou manželé, mají společné děti a bydlení. Nejsložitější je situace ohledně dětí. O tom musí rozhodnout opatrovnický soud, což je záležitost na měsíce, někdy i na roky. To samé následný rozvod, vypořádání společného majetku a bydlení. V případě manželství s dětmi jsou "body" následující. 1. požádat o svěření dětí do péče a o stanovení výživného. Tento návrh je možné spojit s návrhem na vydání předběžného opatření. 2. podat žalobu o rozvod - o rozvodu soud nerozhodne dřív, než bude pravomocně rozhodnuto o dětech.
Dobrý den! Dokážete si představit, jaké to je, být s mužem, kterého milujete a nemůžete od něj odejít a přitom vás týrá? A co v takové situaci radíte ženám po právnické stránce? Děkuji za upřímnost(Janča)
Foto
Dobrý den, nedokážu si představit, že bych milovala muže, který mě týrá. V tomto případě nepomůže žádná právní rada. Právní instituty je možné použít ve chvíli, kdy je žena připravena nést následky, které to bude pro ni, partnera i jejich vztah mít. Pokud podá trestní oznámení, partner může jít jí do vězení. Existuje také institut vykázání, kdy policie může násilnou osobu na dobu deseti dnů vykázat ze společného obydlí. Na návrh oběti tato doba může být soudem prodloužena. Oběť získá odstup a třeba si uvědomí, že chce situaci řešit trvale.
Ještě jsme se chtěla zeptat, zda Vaše práce neovlivňuje Váš pohled na muže?(Richardína2)
Foto
Myslím, že snad ani ne, jen bych asi byla pozornější při jakémkoli náznaku manipulativního chování ze strany partnera.
Jak jste se k této práci dostala? Přeci jen to není klasické zaměstnání? Je to vyčerpávající pomáhat "týraným" ženám? Stává se často, že se Vám svěřují se svými osudy? A jaké to vůbec je pracovat v takovém prostředí? Krásný den(Richardína)
Foto
Problematice jsem se začala věnovat už na vysoké škole, zaujala mě přednáška právničky, která pomáhala týraným ženám. Určitě to není snadné, hlavně to vypořádat se občas s pocitem bezmoci. Se svými osudy se mi svěřují, bez toho by má práce ani nešla dělat.
Co říkáte na Simonu Monyovou? Myslíte, že i jí se dalo pomoci? Žila přeci také s tyranem, jak hodně žen u nás. děkuji za reakci.(896)
Foto
Některé případy domácího násilí bohužel končí i takto tragicky. Zda tomu šlo zabránit nedokážu říct, znám jako všichni ostatní jen střípky z médií.
Jak zjistím, že už se jedná o domácí násilí a ne hadky v rodine. ty jsou preci normalni,ne? kazdy se hada. tedy myslim. doufam.(zoufalka)
Foto
V případech domácího násilí je to typický vztah oběť - násilník. Ne každá "italská domácnost" rovná se automaticky domácí násilí. Podrobněji by to vysvětlil spíše psycholog.
Dobrý den, píši, ač nevím, zda to můj problém vyřeší. Přítel mě začal asi před šesti lety mlátit, nejdříve to byly jen pohlavky, pak přidal kopance, pěstí a teď, když má náladu, tak mě zřídí komplet... Už jen to, že to píši, mě nyní vyčerpává. Vůbec nevím, jak postupovat, nejsme sice manželé, ale máme spolu 7letého chlapečka a pořád mi opakuje, že pokud ceknu, že už ho neuvidím. Co s tím? Prosím poradte mi, jsem z Pardubic...děkuji Klára L.(Klára L.)
Foto
Dobrý den, určitě se pokuste odejít od něj co nejdříve. Zajistěte si důkazy o fyzickém násilí (fotografie, návštěvy lékaře). Ihned při napadení volejte pomoc, policii. Kontaktujte azylové domy, kde můžete být se synem ubytovaná a v bezpečí. Můžete se obrátit také na Magdalenium, které provozuje azylový dům s utajenou adresou v Brně.
Potřebuji pomoct. Mám dvě děti,kluka a holku... Manžel miluje ale jenom kluka,a holčičku přehlíží,týrá jí a mlátí! Když se do toho zapojím já,aby jí nechal dostanu taky!Jednou mě už dokonce chtěl napadnout s nožem!Prosím pomozte!(Jana Stejskalová)
Foto
Dobrý den, v obou případech se jedná o trestný čin. Bylo by vhodné kontaktovat příslušný orgán péče o dítě, tam vás nasměrují dále, poradí kontakty na organizace pomáhající obětem domácího násilí ve vašem okolí. Můžete se obrátit i na Magdalenium (776718459).