Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ministr Jurečka osočil Kalouska z opilosti: Táhne to z něj fakt fest!

Autor: vr, dce - 
20. května 2015
20:38

V době sociálních médií a chytrých telefonů se nic neutají. A dokonce ani to, co se děje na zasedání Sněmovny. Ministr zemědělství Marian Jurečka tak ve středu napráskal Miroslava Kalouska, že je v práci opilý. Opět. Jak na jeho nařčení místopředseda topky reagoval?

Není to tak dlouho, co si Kalousek dělal srandičky z alkoholu ve spojení s prezidentem Zemanem. Ostatně není ani třeba připomínat dva roky starý rozhovor, který Kalousek podal - jak pak sám přiznal - pod vlivem dvou panáků.

Jurečka svého kolegu osočil na Facebooku a Twitteru. "Opilý Kalousek dnes ve Sněmovně perlí. Odmítám, aby pod vlivem alkoholu dělal zpravodaje jakéhokoliv zákona. Táhne to z něj fakt fest," napsal ministr. Přitom s ním seděl i ve Sněmovně - tam mu ale nic neřekl.

Kalousek se neváhal hlasitě projevit poté, co jeho političtí protivníci odmítli hlasovat v otázce ukončení daňové podpory biopaliv.  "Jste vláda podvodníků, jste vláda korupčníků, jste vláda lhářů," vykřikoval. 

Video Kalousek vtipkuje o opilectví prezidenta! - ČT, pořad 168 hodin
Video se připravuje ...

A jak se na Jurečkovo nařčení dívá Kalousek? Naší redaktorce se k celé věci stručně vyjádřil.

Co říkáte na facebookový status ministra zemědělství Mariana Jurečky, který tvrdí, že jste právě teď ve Sněmovně opilý?

"Když dochází argumenty, přichází pomluvy. V tomto smyslu pan Jurečka jde ve šlépějích pana Ratha, který úplně stejným způsobem o mně lhal v minulosti, a pak se ukázalo, že také krade."

Tím chcete říci, že teď nejste pod vlivem alkoholu?

"Tím chci říci, že to, co vám říkám, chci, abyste citovala."

Ano, budu. Máme tady však takový malý precedens, kdy jste před lety byl nahrán, jak komentujete po telefonu události, a to pod vlivem alkoholu...

"Ano jistě, byl jsem tenkrát třikrát vytopen, a když potřetí byl můj dům pod vodou, tak jsem se opil a pak jsem to přiznal. To ještě neznamená, že bych byl pod parou každej den."

Tedy nejste teď pod vlivem alkoholu?

"Chtěla jste ode mě reakci na pana Jurečku?"

Ano, chtěla.

"Tak výborně, tak jste ji dostala. A až  si budete chtít ověřit, jestli jsem, nebo nejsem pod vlivem alkoholu, tak se kdykoliv dostavte a já vám za honorář dejchnu. Zadarmo vám kašpara dělat nebudu."

cipisek134 ( 21. května 2015 20:58 )

Tvrdý játro není tak dobrý jako měkký játro.

cipisek134 ( 21. května 2015 20:56 )

Taky to je jediný co umí.

milan1959 ( 21. května 2015 13:50 )

Jsou lidi, kteří pít umí a Kalousek patří mezi ně

marlen52 ( 21. května 2015 12:34 )

to chce sesadit vládu

buban ( 21. května 2015 10:44 )

Jaképak: "...já vám za honorář dejchnu." Je v práci? Je. Tedy stačí, aby po něm "dejchnutí" požadoval jeho zaměstnavatel, zcela legálně a zdarma.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa