Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rath tvrdí: Píská mi v uších a mám závratě! Musel znovu do nemocnice

Autor: vr, simao, ČTK - 
29. dubna 2015
16:23

David Rath je teď tak trochu jako Roman Janoušek. I u něj se totiž bude soud zabývat jeho zdravotním stavem. Rath se k soudu nedostavil kvůli komplikacím po pádu z kola. Blesk.cz prozradil, že musel znovu do nemocnice: kvůli závratím, bolestem hlavy a pískání v uších. Postěžoval si na stres z údajné štvanice.

V úterý propustili Davida Ratha z kladenské nemocnice do domácího ošetřování, jenže do špitálu musel brzy Rath zpět. Ve středu totiž Blesk.cz informoval o tom, že má dál zdravotní problémy. Reagoval přitom i na návrh žalobce Petra Jiráta, aby byl Rath umístěn do vazby, pokud k soudu po zranění přijít může, ale nečiní tak.

„Stres z vydírání Jirátem mi vyvolal kruté bolesti hlavy a pískání v uších se závratí. Musel jsem jet do nemocnice na akutní ošetření. Jsem teď na infuzi. Co bude dál, nevím,“ napsal Blesk.cz Rath a postěžoval si na údajnou štvanici. Jak Blesk.cz zjistil, hospitalizován v nemocnici Rath přes noc nebude. Po ošetření se vrátil opět do domácí péče.

Rath je přitom na neschopence, ani ve středu se k jednání soudu nedostavil. Soudce Robert Pacovský přitom jeho advokátovi uložil, aby právě ve středu případně předložil vyjádření, zda bude Rath souhlasit s konáním hlavního líčení v nepřítomnosti, či nikoliv. Rathův Právník Adam Černý dnes ČTK potvrdil, že souhlas Ratha s hlavním líčením bez něj nepředpokládá.

„S tímto senátem je nemožné, aby to probíhalo bez mojí přítomnosti. Jsem přesvědčen o tom, že není nestranný. Kdybych tam nebyl, tak celá řada důkazů vyvracejících obžalobu vůbec není provedena. Naposledy minulý týden, kdy předseda senátu vybral z deníku, který byl nalezen v rodinně Kottových pouze to, co měl pocit, že se mu hodí. Části, které obžalobu vyvracejí, pominul. A kdybych tam nebyl já a nevšiml si toho, tak ten důkaz vůbec nebyl proveden,“ vysvětloval Blesk.cz Rath.

Video David Rath o vězení: Jako bych byl nemocný a čekal na smrt! - Vera Renovica, David Vaníček
Video se připravuje ...

Rath: Soudce může za smrt mého otce

Soudce tak může jednání odročit nebo případ znovu rozdělit. Již jednou celá Rathova kauza rozdělena byla – a v její první části byli odsouzeni manželé Petr a Kateřina Kottovi, kteří se měli s Rathem podílet na údajné machinaci se zakázkami ve Středočeském kraji. Rath se přitom nedávno navezl kromě žalobce i do soudce, spolu se svým právníkem se snažili poukázat na to, že je údajně podjatý. A zahájili přímo u soudu palbu na Pacovského, který prý Ratha odsoudil předem.

 

„Tento senát už 7. dubna rozhodl o vině doktora Ratha. V usnesení je uvedeno na několika místech, že se dopustil trestného činu, aniž by měl můj klient možnost se k tomu vyjádřit,“ tvrdil právník Adam Černý. Rath proti soudci vytáhl ještě těžší kalibr – údajný únik informací, ale také obvinění Pacovského ze smrti svého otce Ratmíra (†83). Rath argumentoval tím, že se o otce nemohl kvůli vazbě starat, dokonce na soudce podal žalobu.

Nyní je však Rath v péči doktorů. A soudní projednávání jeho případu se protahuje. Podobně jako tomu bylo u Romana Janouška, dalšího prominentního souzeného muže. Ten přitom u soudu také poukazoval na své zdraví – krevní sraženinu na mozku, kvůli které se snažil získat i odklad nástupu do vězení. Janoušek však neuspěl. Jak dopadne u soudu Rath? Dočká se odročení soudu?

„Uvidíme, jak to bude dál, ty bolesti hlavy jsou dost nepříjemné. Mám omezenou hybnost pravého ramene a pravé koleno zhmožděné. Na oboje mám ortézy,“ popisoval svůj stav pro Blesk.cz Rath a stěžoval si na neustálé bolesti hlavy. Co se mu při pádu z kola v neděli stalo, to si nepamatuje. „Mám skutečně výpadek paměti, takže jsem odkázán na to, co mi řekli lidé potom. Já si pamatuji jen, že jsem jel a pak jsem se probudil v nějakém roští, v takové jámě. A co se dělo a jak dlouho to trvalo, to skutečně netuším,“ dodal Blesk.cz Rath.

cukrenka ( 30. dubna 2015 19:50 )

mám ale dojem, že lékaři s e budou držet raději od něho dál.V některých kauzách hledáte těžko i právní zástup. Kdotuší, kde žijeme, nechce si dělat problémy.

cukrenka ( 30. dubna 2015 19:48 )

Ano, hlava je "neprozkoumatelná" Kdo vyvrátí, že nebolí ?

cukrenka ( 30. dubna 2015 19:47 )

Pravda je, že ne všechna soudní řízení jsou bezchybná. Neprovádějí se navržené důkazy,a i když NS vrátí věc k novému řízení, tak se u niřších soudů jednání znovu zamítne I moje advokátka byla zděšená a řekla, že je to na zvracení....,. Ale to je problém řadových občanů, kterým se kauza sotva medializuje. Rath své případné křivdy úspěšně vykřičí.

pravlast ( 30. dubna 2015 14:31 )

Jen ať jim Rath dá pořádně zabRath,soudci dělají větší prasárny a porušují kdeco. .https://www.youtube.com/watch?v=3nlCAZ7dVKU . . . https://www.youtube.com/watch?v=PbGiEGf81Jo

mototo ( 29. dubna 2015 22:06 )

A na noc studenej lajntuch.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa