Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah syna Václava Kočky: Ďuričko chce nový proces kvůli nové svědkyni

Autor: simao - 
21. dubna 2015
13:25

Má sedět 12 a půl roku, ale chtěl by nižší trest. Právník Bohumíra Ďurička, vraha syna kolotočáře Václava Kočky, vytahuje nový argument, proč by se s jeho klientem měl vést nový proces. Prý kvůli svědkyni, kterou policie opomenula.

„Našli jsme důležitou, ale nevyslechnutou svědkyni,“ sdělil MF DNES advokát Pavel Rameš, který Ďurička zastupuje. Tato žena prý byla přímo v baru, kde došlo ke konfliktu mezi Ďuričkem a Václavem Kočkou mladším. K vraždě došlo na křtu knihy Jiřího Paroubka, při sporu Ďuričko vytáhl zbraň a na Kočku několikrát vystřelil.

„Narazili jsme na ni při opětovném procházení spisu,“ dodal o údajné nové svědkyni Ďuričkův právník. „Já myslím, že jde o nějaký výmysl. Tam došlo k jasné vraždě. Výstřely zasáhly pět důležitých orgánů,“ kontroval v MFD Josef Lžičař, zmocněnec Kočkovy rodiny.

Po Václavu Kočkovi mladším, kterého zastřelil Ďuričko v říjnu 2008, zůstaly tři děti – Václav, Edita a David. Vdově Editě se Ďuričko u soudu omlouval. „Omlouvám se vám. Váš syn Václav u toho byl, jistě vám řekl, jak se to tehdy stalo. Byl bych rád, kdybyste mou omluvu přijala,“ říkal v roce 2013 bývalý hoteliér Ďuričko. Vysloužil si 12,5 roku.

Nyní jde přitom již o druhou žádost o obnovu Ďuričkova procesu. Ta první byla zamítnuta 2. dubna 2012. Byla vystavěna na základě posudků lékařů a psychologa. Měly dokázat, že se Ďuričko střelbou bránil a jednal impulzivně ve strachu o těhotnou přítelkyni. Soud tuto verzi zamítl. MF DNES uvedla, že druhá žádost, tentokrát opřená o novou svědkyni, bude u soudu projednávána již 29. dubna.

doktormediciny ( 21. dubna 2015 19:47 )

Hm no. Ono takhl vodstřelit otcer 3 děti s takovou moptivaci, to je sila

doktormediciny ( 21. dubna 2015 19:45 )

Podivejte se. Duričko vyrosl v Hrušovanech nad Jevišovkouu. POkud chodite v Preazer do kavarny s nabitou kroksnou s nabojem v komoře, dejte to pro mnas venkovany do novin

pravlast ( 21. dubna 2015 18:06 )

I jiní by rádi obnovili procesy a dodali nejen důkazy,ale i jasná obvinění soudců. :https://www.youtube.com/watch?v=3nlCAZ7dVKU . . . https://www.youtube.com/watch?v=PbGiEGf81Jo .

doktorsafranek ( 21. dubna 2015 15:00 )

Raspina souhlasim. Navic tedy nemohgu chodit do kavarny s nabitou pistoli/když sem labilni/...

doktorsafranek ( 21. dubna 2015 14:59 )

Totom je velice nevhodny humor hraničici s nelidskesti. Když dostanu od někoho facku, nemužui vzit pistoli a zsrtelit ho. To se nesmi ani v Texasu

Zobrazit celou diskusi