Kočka musel mít radost i z toho, jakého si jeho vnučka vybrala ženicha. Shodou okolností šlo o jmenovce Františka Kočku (26), se kterým rok a půl chodila. Ze slečny Rumlové je tak nyní paní Kočková.

Svatebčané si dali dostaveníčko na Strahovském klášteře, kam nevěstu dovezl luxusní Rolls Royce. Ale svatba začala už ráno v domě rodiny. „Snoubencům požehnali rodiče, dědeček s babičkou a kmotři,“ prozradila maminka nevěsty Olga Rumlová s tím, že byl Václav Kočka hodně dojatý.

Párty pokračovala v hotelu Pyramida, kde byl připraven slavnostní oběd. „Měli jsme českou klasiku. Šunkovou rolku jako předkrm, pak knedlíčkovou polévku a nakonec svíčkovou,“ prozradila Kočkova dcera.

Podle ní se nezapomínalo ani na tradice. „Dokonce proběhl únos nevěsty. Ženich ji ale během půl hodiny našel na Občanské plovárně,“ smála se maminka nevěsty.

V Pyramidě se nakonec tancovalo dlouho do noci. O půlnoci prý rodina nezapomenula na tradici čepení, kdy si ženich mohl vzít nevěstin závoj. „Pořádně jsme si to užili,“ dojímala se maminka.

Mezi hosty nechyběl na veselce i zpěvák Michal David, který svatebčanům i zahrál a zazpíval. Nevěsta si vybrala jeho písničku Tajemství, kterou prý miluje. Na svatbě byl také zpěvák Pavel Vítek a jeho partner Janis Sidovský.

Pro Václava Kočku staršího byla svatba vnučky Evy první velkou radostí poté, co před 6 lety pochoval syna Václava. Toho zastřelil na křtu knihy Jiřího Paroubka podnikatel Bohumil Ďuričko.

Fotogalerie
6 fotografií