Mecenáš muzikálů Peter Kovarčík měl s bývalým prezidentem velmi přátelský vztah. Manžele Livii a Václava Klausovy dokonce pozval na svou luxusní jachtu a trávil s nimi dovolenou na Mallorce. 

"Pan profesor i o dovolené studuje od rána do večera knížky, čte si a podtrhuje si větičky. A sem tam dokonce popíše loď. Bílou kůži na lodi mi popsal propiskou," práskl v minulosti na Klause Kovarčík v rozhovoru pro Slovensko-český klub. 

Video
Video se připravuje ...

Úplatky za amnestie? Víme, že v tom jel Kovarčík i Klaus, říká šéf profikorupční nadace. David Vaníček, Lukáš Červený, Petr Soukup

"Protože loď se kýve a on si v knize podtrhuje věty i v takové situaci. No a sem tam mu propiska ujede. Tak mu musíte říct, ať si vezme obyčejnou tužku, protože to z té kůže nejde dolů. Je to tam dodnes," dodal s úsměvem. Po volbách v roce 2002, které ODS prohrála, jejich vztah ochladl.

Peter Kovarčík zemřel ve věku 61 let. Přesná příčina smrti není dosud potvrzena. Podle všeho mecenáš uklouzl v koupelně na mokré podlaze a rozbil si hlavu o umyvadlo. Mrtvý tam ležel čtyři dny. Policie vyloučila cizí zavinění a nařídila soudní pitvu.

Fotogalerie
5 fotografií