BLESK: Prohlásil jste, že rozhodně vařit nebudete. Znamená to snad, že to neumíte?

„Upřímně ‒ celý život dělám novinařinu a opravdu nevařím. I když nějakou dobu jsem žil sám a dokázal bych si uvařit, to zase ano.“

BLESK: Vařil jste někdy podle receptů Ládi Hrušky?

„Přiznám se, že jeho kuchařku jsem si obstaral a díval jsem se na to, jak vaří. Ale vyloženě jsem podle něho nevařil. Ani jsem to nezkoušel.“

BLESK: Znáte se vůbec spolu?

„S Láďou jsem nikdy moc v kontaktu nebyl. Pamatuju si, že jsme se setkali na filmovém festivalu v Karlových Varech. Přijel a dělal pivního inspektora. Spolu jsme na tom pracovali. Krátce jsme se bavili jako kolegové, ale jinak se blíž neznáme.“

BLESK: Láďa Hruška byl u diváků opravdu oblíbený. Myslíte, že by se takový zájem o vaši osobu mohl opakovat?

„To nedokážu posoudit. Láďa ty recepty ukazoval a byl na obrazovce pořád. U mých reportáží bude hlavní roli hrát můj hostitel, já tam budu na vše dohlížet. Tenhle koncept je mi sympatický už z toho důvodu, že nemusím exhibovat. Prostě na to nejsem. Myslím, že ten recept se nejlíp připravuje tomu, kdo s ním přijde a kdo ho vaří. A je výhoda, že člověk vaří doma u těch lidí, kde se cítí dobře.“

BLESK: Diváci vám tedy posílají svoje recepty a vy si z nich vybíráte?

„Ano, diváci mi posílají recepty a já pak přemýšlím, co by se hodilo, protože chci vařit nejenom u lidí doma. Do budoucna by mě například zajímalo, jak se stravují kamioňáci nebo hasiči na směně. Anebo lidi na dovolené v kempech, tam je taky kumšt něco vymyslet a něco uklohnit.“

BLESK: Můžete prozradit, na co se mohou diváci v nejbližších dnech těšit?

„Vím, že co nevidět půjde díl o vězeňském jídle. Vařil jsem s bývalým vězněm, který mi ukazoval, co se dá uvařit ze zbytků. Aby měli lidi představu, co se za mřížemi může uvařit mimo snídani, oběd a večeři. Chci točit například reportáž s třináctiletým školákem, aby špičkoví kuchaři viděli, kde jim roste konkurence. Nebo budeme natáčet na základní škole. Doufám, že lidi budou posílat recepty a dál se mnou vařit.“

BLESK: Když vám přišla nová nabídka na moderování rubriky Levně a chutně, jak dlouho jste se rozhodoval?

„Tak to vám řeknu přesně. Byl to jeden víkend, takže pouze dva dny.“

BLESK: Co vás přesvědčilo říct ano?

„Chtěl jsem vyzkoušet něco nového.“

BLESK: Radil jste se s někým o nové pracovní nabídce?

„Probíral jsem to doma a bavil jsem se o tom s kolegou a kamarádem kameramanem Vildou.“

BLESK: Jak často vás budou diváci na obrazovce vídat?

„To zatím vůbec nevím, každý den to určitě nebude. Čeká nás hodně cestování. Z toho máme trochu obavy, nejen kvůli dopravě. Takže to chce produkčně vymyslet tak, že když pojedu někam daleko, aby se tam natočilo více lidí.“

BLESK: Budete se i nadále věnovat krajskému zpravodajství?

„To záleží na aspektech, jak často se to bude vysílat. To teď zatím vůbec nevím.“

BLESK: Jste připravený na kritiku diváků?

„Novinařinu dělám už léta a z klasických zpravodajských reportáží jsem zažil na něco kritiku. A když bude nějaký negativní hlas, tak asi neshořím – když jsem neshořel za ta léta, co to dělám...“

Fotogalerie
14 fotografií