Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Kauza lanovky smrti: Obviněna byla matka zraněných dětí!

Autor: ČTK - 
25. února 2015
19:12

V kauze tragického pádu nákladní lanovky ve Špindlerově Mlýně byla obviněna matka zraněných dětí a manželka zemřelého muže. Vyšetřování ale pokračuje.

Lanovka určená pro převoz nákladu na horskou chatu spadla v listopadu 2013, když do ní nasedla celá rodina. Zemřel jeden muž a další čtyři lidé utrpěli zranění.

Lanovka podle policie na první pohled nebyla určena pro převoz lidí. Když tedy rodiče spolu s dětmi do lanovky nastoupili, zanedbali zákonnou povinnost chránit děti před možným zraněním či smrtí. Při neštěstí zahynul otec a obě děti se vážně zranily. Zbylými zraněnými byla matka, nyní obviněná z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, a další žena.

Mluvčí policie vyjádřila lítost nad obviněním matky. „Je to nepříjemná a neobvyklá situace. Ta rodina je už poznamenaná tím, co se stalo. Zákon je ale jasný,“ uvedla mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Vyšetřování, které trvá 15 měsíců, podle Ježkové ještě neskončilo. „Museli jsme vyslechnout desítky svědků a vzniklo velké množství posudků,“ podotkla. Jestli hrozí obvinění i majiteli lanovky a chaty, neuvedla. „Co se týče dalších osob, se zatím nechceme vyjadřovat,“ řekla. Podle České televize ale dosavadní vyšetřování jakoukoliv odpovědnost provozovatele lanovky neprokázalo.

Jirka1313 ( 26. února 2015 01:47 )

To mají špatné informace. Tak to není.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání