Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Blesk hovořil s otcem zesnulého: Alespoň že přežila vnoučata!

Dědeček je rád, že má aspoň zdravé vnučky.
Dědeček je rád, že má aspoň zdravé vnučky.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: Jitka Pecharová, piffk - 
4. prosince 2013
05:01

Smutek i úlevu cítí příbuzní rodiny, která se zřítila z utržené nákladní lanovky u Špindlerova Mlýna. Rodiče Jana R. (†38) z Pardubic, který při nehodě zemřel, truchlí nad jeho ztrátou, ale zároveň jsou rádi, že událost přežil zbytek jeho rodiny, dcery Vanesska (5) a Sára (11), manželka Monika R. (42) a jejich známá.

Do Krkonoš jezdila rodina pravidelně a na horské chalupě Bumbálka, ke které vede osudná nákladní lanová dráha z parkoviště v obci Přední Labská, byla již mnohokrát. „Majitel té chaty byl totiž kamarád,“ přiznal otec tragicky zesnulého muže. „Syn tam vyrazil s rodinou a známou na výlet. Měli tam být na víkend,“ dodal.

Zesnulý Jan R. žil s manželkou, dětmi a svými rodiči v krásném domě s velkým pozemkem v klidné části města. Podle informací z živnostenského rejstříku podnikal v oblasti montáží, oprav, revizí a zkoušek elektrických zařízení, zednictví a dalších řemeslech a měl firmu, nabízející stavbu bazénů.

Tragická jízda

Rodina podnikatele a jejich známá v pátek večer nastoupila do kovové korby nákladní lanové dráhy, která je jen na přepravu zavazadel a lyží. Po krátké jízdě se z dosud nezjištěných příčin přetrhlo tažné lano a kontejner ze dřeva a kovu se s nimi zřítil do příkrého svahu. Otec rodiny na místě zemřel. Jeho žena je v liberecké nemocnici se středně těžkým poraněním hlavy. Dcery leží v hradecké nemocnici, kde je i jejich známá, která utrpěla zranění bérce a oka. „Mladší vnučka má zlomenou ruku a starší nohu. Už jsou na tom ale dobře,“ řekl dědeček Vanessky a její sestry Sáry, která se věnuje baletu.

Už brzy by obě mohly špitál opustit a léčit se doma. Otázkou však je, zda to dovolí jejich psychický stav. Smrt otce, který má mít pohřeb už příští týden, dívky zasáhla a potřebují péči psychologa.

panda82 ( 4. prosince 2013 11:10 )

A už jste spokojeni, že jste ukojili svoji zvědavost, aspoň trochu piety k pozůstalým, určitě mají jiné starosti,

padena ( 4. prosince 2013 10:04 )

Tomu se říká štěstí v neštěstí.

boball ( 4. prosince 2013 10:00 )

Však se naložili

martinprokes ( 4. prosince 2013 09:51 )

Protekce se nevyplatila.

bizon_pepa ( 4. prosince 2013 09:25 )

Dáš za tu informaci rukku do ohně nebo jen tak plácáš?

Zobrazit celou diskusi