Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dva muži zemřeli po nehodě u Valšova: Mohlo za ni předjíždění!

Autor: ČTK - 
23. února 2015
12:20

Dvojice mužů ve věku 25 a 34 let přišla o život kvůli nehodě, která se o víkendu stala u Valšova na Bruntálsku. Mladší z dvojice zemřel na místě, starší spolujezdec po převozu do nemocnice.

K nehodě tří osobních aut došlo v sobotu, čtyřiatřicetiletý muž pak svým zraněním podlehl v neděli v ostravské nemocnici. Auto s čtyřčlennou posádkou při nehodě narazilo do stromu.

Policejní mluvčí Pavla Jiroušková řekla, že příčiny nehody a míru zavinění účastníků policisté stále prověřuje. Důležité budou například znalecké posudky. „Vůz volvo se při předjíždění dostal mimo silnici a vrazil do stromu,“ řekla Jiroušková.

Na místě zemřel muž, kterého se několik desítek minut marně snažili oživit svědci nehody i záchranáři. Další dva muži ve věku 24 a 34 let utrpěli zranění, která bezprostředně ohrožovala jejich životy. Oba byli ve vozidle zaklíněni. „Mladší z nich utrpěl poranění hlavy a mozku. Záchranáři museli zajistit jeho dýchací cesty a připojit jej k přístrojem řízené ventilaci,“ uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Automobil řídil dvaadvacetiletý muž, který byl při nehodě zraněn středně vážně. „Dvaadvacetiletý účastník havárie se záchranáři komunikoval, jeho zranění bylo středně závažné. Prvotní vyšetření svědčilo pro otřes mozku,“ uvedl Humpl.

Jeho čtyřiadvacetiletý spolujezdec bojuje o život v olomoucké nemocnici. „Jeho stav je stále vážný. Leží na neurochirurgické jednotce intenzivní péče. Utrpěl těžká poranění hlavy, obličejového skeletu a páteře. Je v péči odborníků a další dny ukážou, jak se bude jeho stav vyvíjet,“ řekl Havrlant.

covyotomvite ( 23. února 2015 17:30 )

kdo z vás tam byl ze všechno víte nejlip, a odsuzujete řidiče Volva, co o něm víte jen to co vám tady napsali ti příživníci a hyeny. uvědom te si že blesk je bulvár ani neví co se jak stalo a píší nesmysly a komentáře těchto typů si nechte pro sebe

lunatic ( 23. února 2015 14:25 )

Řidič,ten tvrdej chleba má ;nostalgicky lze dodat-Čest jejich památce ... musíme tak všichni...

tonulenka ( 23. února 2015 13:50 )

když starší dodržují předpisy,tak jezdí bezohledně,protože zabraňují mladým v rozletu.

miregal ( 23. února 2015 13:45 )

 Mladi life jezdi bezohledne,stari ale taky.....ale mladych se zabije vic,coz mluvi samo za sebe....

trhnisinadledvinkou ( 23. února 2015 13:27 )

tak ten hajzl, co to zavinil, z nich všech nakonec dopadl nejlíp

Zobrazit celou diskusi