Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Biologická časovaná bomba: Dárce spermatu: 40 dětí má stejného otce a neví o tom

Daroval sperma mnohokrát, bude otcem 55 dětí
Daroval sperma mnohokrát, bude otcem 55 dětí  (Autor: INT, shutterstoclk)
Autor: zr - 
22. února 2015
13:59

Dárce spermatu je „otcem“ 40 dětí a dalších 15 je na cestě. „Sourozenci“ žijí v okruhu 80 kilometrů. Lékaři varují rodiče: je to časovaná bomba – tito „sourozenci“ nikdy nesmí tvořit rodičovský pár.

Declan Rooney (42) o sobě tvrdí, že je nejúspěšnější dárce spermatu v Británii. „Oplodnil“ už 32 žen a dalších 15 chce podstoupit těhotenské testy a pak jej požádat o dárcovství.

Mimo to má sám 6 dětí počatých přirozenou cestou. Své děti má se třemi různými matkami. Tímto „výkonem“ má šanci stát se otcem 55 dětí. Sám sobě dělá reklamu svými anonymními stránkami i Facebookem, kde dává šanci svobodným ženám, lesbičkám nebo zoufalým párům, které touží po miminku.

Lékaři vyzvali státní orgány k prošetření celé situace. Obávají se totiž, že by Rooney takto mohl vytvořit „časovanou bombu“, a to tím, že ignoruje oficiální pokyny pro počet rodin, kterým smí dárce poskytnout své sperma. Běžně se jedná o deset rodin.

Problém je, že Rooney nabízí lidem své sperma v okruhu 50 mil (asi 80 kilometrů). Může se tak snadno stát, že se pak jeho „děti“ mezi sebou znají, aniž by tušily, že jsou nevlastními sourozenci. Pokud by z jeho potomků vznikly páry, pak však nesmějí mít děti, mohlo by totiž dojít ke genetickým poruchám.

pravlast ( 22. února 2015 20:38 )

Na fotce u článku je dárce nebo některá šťastná příjemkyně?To nevypadá moc good.

kat-tom ( 22. února 2015 19:51 )

lidstvo jednou dojede na tyto experimenty. Proč je nás tolik miliard, protože to příroda chtěla???? To těžko. Jsme parazit na planetě a země nás nedokáže uživit. Možná snad, když začne třetí světová válka proti muslimům ta nějaká miliarda ubyde ....

viam ( 22. února 2015 17:53 )

Velice mě zaráží, že tuto otázku nikdo neřešil od prvního umělého oplodnění a určitě se mísení jednotlivců s částečně stejnou genetickou výbavou děje. Najednou je plno dětí, u kterých se během času zjistí nějaký kiks. Ono je hezké, když si téměř neplodné páry "pořídí" tímto způsobem potomky, ale co pak, za desetiletí?? Přírodě nemá cenu křížit plány, lidi na to časem dojedou sami.

sores ( 22. února 2015 17:49 )

 Pokud dárce je inteligentní s vysokým IQ tak alespoň nebude lidstvo jen ze samejch blbců a primitivů.

ivan604 ( 22. února 2015 15:59 )

Jedličkův ústav - (zpívá) až nás budou miliony

Zobrazit celou diskusi