Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krveprolití na škole v Pákistánu: Bezbranné děti nutili koukat, jak jim hoří učitelka!

Autor: simao, ČTK - 
16. prosince 2014
22:00

Hrůza! Děs! Nejméně 141 obětí! Skupina Tálibánců dnes řádila na škole v Pákistánu. Byla to jatka. Ti, kteří přežili, už na tenhle den nikdy nezapomenou. Některým dětem pak nadosmrti zůstanou drastické výjevy před očima. Třeba pohled na to, jak jim hoří učitelka. A teroristé je nutili přihlížet...

Děti krvácely, měly střelné rány, řada jejich spolužáků však již byla po smrti, která nečekaně prošla pákistánskou školou v Péšaváru. Vtrhlo do ní totiž po uši ozbrojené komando sebevražedných teroristů z hnutí Tálibán. A vybralo si ty nejsnadnější cíle - bezbranné děti.

Dnešní krvavý útok si vyžádal nejméně 141 mrtvých a 124 zraněných. Alarmující, avšak nikoli konečné statistiky. Školu přitom navštěvovala řada dětí pákistánských vojáků. Masakr je nejkrvavějším teroristickým útokem v pákistánských dějinách. Všech sedm útočníků po zásahu pákistánské armády zahynulo, vojáci se navíc pustili do odvetných náletů na pozice Tálibánu. Jenže tolik promarněných mladých životů...

Učitelku upálili zaživa

Podle generálmajora Asíma Badžvy „teroristé začali střílet náhodně, když vstoupili do školy, takže neměli v úmyslu brát rukojmí“. Všichni útočníci měli vesty s výbušninami a střelivo a potraviny na několik dní. Zatím není jasné, kolik teroristů se během mnohahodinové operace samo vyhodilo do vzduchu a kolik jich bylo zabito bezpečnostními silami.

Oběťmi teroristů se staly zejména děti ve věku 12 až 16 let. Svědectví jsou opravdu děsivá. Teroristé v jedné ze tříd zaživa zapálili učitelku a nutili žáky, aby se dívali, jak hořící žena v ukrutných bolestech umírá, popsal Daily Mail.

Mladá držitelka Nobelovky: Truchlím nad smrtí bratrů a sester

„Společně s miliony dalších lidí na celém světě truchlím nad smrtí těchto dětí, mých bratrů a sester. Porazit se ale nikdy nenecháme,“ prohlásila v reakci na útok letošní držitelka Nobelovy ceny za mír Malala Júsufzaiová, která však podle Tálibánu uzavřela smlouvu se „západními satanskými silami“. Sedmnáctiletá pákistánská školačka přitom ocenění získala za svůj boj za vzdělání dívek.

Incident v Pákistánu odmítli mimo jiné americký prezident Barack Obama, šéfka diplomacie Evropské unie Federika Mogheriniová, americký ministr zahraničí John Kerry, generální tajemník OSN Pan Ki-mun, britský premiér David Cameron nebo český prezident Miloš Zeman.

ninka64 ( 18. prosince 2014 14:01 )

ha,ha,ha,.........opět trapná ,jako vždy!

ninka64 ( 18. prosince 2014 13:59 )

Milan Kuřátko je tu opět s Putlerem ...chudáček nic jiného neumí.

ninka64 ( 18. prosince 2014 13:54 )

Jsou to zrůdy!

kamii ( 17. prosince 2014 11:28 )

A co jiného se dá od té svoloče čekat ? Doufejme, že se budou mládit a zabíjet jen mezi sebou. Hlavně této muslimské sebrance dávejme povolení k pobytu apod.

jezibababa ( 17. prosince 2014 10:52 )

Vsadím se, že pokud se Brusel vůbec vyjádří, tak se dovíme, že tento neuvěřitelný čin nemá nic společného s islámem. Mimochodem, nikdy jsem si nevšimla, že by se ti hodní a umírnění muslimové kdykoli od podobných zvěrstev veřejně distancovali a tyto činy jednoznačně odsoudili. A Halík? Za sebe prohlašuji, že takovým lidem by neměl být vůbec poskytován prostor ve veřejnoprávních médiích.

Zobrazit celou diskusi