Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrtící kyblíková výzva: Hasič, který ji podstoupil, zemřel!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, lm - 
21. září 2014
18:27

Kyblíkovou výzvou obchází smrt. Spontánní charitativní akce si už vyžádala několik životů. Tím posledním je život amerického hasiče, který poté, co ji podstoupil, bojoval v nemocnici měsíc o život. Svůj boj ale prohrál.

Kapitán Tony Grider byl jedním ze čtveřice hasičů, která byla zraněna, když pomáhala skupince dětí z Univerzity Campbellsville splnit tzv. "kyblíkovou výzvu". Dobrý skutek se ale během okamžiku změnil v boj o život.

Dva příslušníci sboru kropili nadšené děti studenou vodou, přičemž na ně přeskočil elektrický proud z blízkého vedení. Elektrický proud zasáhl i další dva příslušníky, kteří stáli opodál. Ti naštěstí vyvázli jen s lehkými zraněními a po ošetření byli propuštěni z nemocnice. Děti zraněny nebyly. Kapitán a jeho kolega Simon Quinn (22) ale skončili s vážnými zraněními v nemocnici.

Tony Grider bohužel boj o život po měsíci prohrál. U hasičského sboru byl šestnáct let. Zůstala po něm žena a pět dětí.

Co je kyblíková výzva?

Nápad přišel z Ameriky a má za cíl podporovat charitu ALS. ALS neboli amyotrofická laterální skleróza je onemocnění, při němž dochází k postižení svalové skupiny končetin, trupu a svalstva.

Podle pravidel kampaně mají lidé na internetu zveřejnit video, jak si nechávají hlavu polít vědrem studené vody. Zároveň mají vyzvat další osobu či osoby, aby je během následujících 24 hodin následovaly nebo věnovaly na konto boje s ALS sto dolarů.

anka ( 22. září 2014 04:53 )

Souhlas.... Vzhledem k tomu, ze gogo vi jak vlozit prispevek do diskuze , tak by jeden predpokladal, ze umi i googlovat- ale mozna to uz je pro meho moc prace...-radsi bude urazet lidi, kteri se snazi udelat neco pro druhe. A jdyz je tu clanek o domaci charite, tak vetsinou prispeje tim, ze jsou vsechny zlodeji a nic neda ...

anka ( 22. září 2014 04:46 )

A na co jste prisli vy dva, jak vybrat penize na charitu,??? Protoze urcite financne i casove obcas k necemu dobremu pomuzete i vy dva, nebo se mylim???

tosca28 ( 22. září 2014 02:50 )

Ze vseho nejdrive,neuropatie je vseobecny nazev onemocneni nervu. Napr. Zeman ma diabetickou neuropatii, coz je funkcni porucha nervu, ktera se mimo jine projevuje nejdrive brnenim a cim dal tim vetsi necitlivosti v koncetinach.... na rozdil od ALS kdy pacient ma krece a "zaskuby" ve svalech,ale hlavne ve svalstvu na rukach a nohach,nemoc pokracuje oslabenim nervu a postupnou ztratou kontroly pohybu, celkovou slabosti a velkou unavou...atd atd. Tak si myslim gogo, ze myslet by si mel hlavne ty, to co si napsal je nesmysl.

chlast.jeslast ( 22. září 2014 01:11 )

Jsi hloupý zlý člověk

tarot666 ( 21. září 2014 23:46 )

To bylo stejné,jako když nám cpali nemocného opilce Chrchlu

Zobrazit celou diskusi