Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přívalový déšť pustošil Zlínsko: Měli jet k moři, voda přijela k nim!

Autor: Slávka Červená - 
2. srpna 2014
07:40

Domy plné vody a bahna. Okolo spoušť. To byla nadílka čtvrtečního přívalového deště na Zlínsku. V Bohuslavicích lidé včera uklízeli následky. Nenadálá záplava překazila rodině Vyoralové dovolenou.

„Po mnoha letech jsme měli jet v neděli na Istrii. Pobyt máme zaplacený. To ale přece nejde a ani by mě to netěšilo, kdybych myslela na to, co tu je. Snad, že bychom jeli později,“ konstatovala Eva Vyoralová (57).

Dům, kde bydlí rodiny Vyoralova a Kužílkova voda obklíčila ze všech stran. Tekla hlavně z okolních kopců. Kmeny a vše, co brala, zahradily potok. Vytvořila se soustava několika dalších velkých potoků, které odnášely kmeny i kamení.

„Voda zatopila celou přízemní bytovou jednotku, kde bydlíme. Včetně kotelny. Z vany a záchodu stříkala voda do výšky 1,5 metru. Bylo to neuvěřitelné. Najednou jsme měli plovoucí postel,“ řekla Gabriela Kužílková, která s dalšími členy rodiny a pomocníky vynášela mokré kusy nábytku, které nezbude než vyhodit. „Za kolik tisíc je tu škody, to ještě pořádně nevíme,“ řekla.

Vody jako při povodních 1997

„Léta nic takového nepamatuji. Tolik vody jsme měli jen v roce 1997 při velkých záplavách na Zlínsku a když mi bylo osm, to byl rok 1958, tak tu voda zničila 10 domů. Museli je zbourat,“ vzpomínal Břetislav Vyoral (64).

Blesková zpráva: Silný přívalový déšť trval celých 45 mminut!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi