Má prý panickou hrůzu, že by mohla doma znovu zkolabovat. Jako loni
7. října, kdy ztratila vědomí, upadla a bezvládně ležela v předsíni, hned za dveřmi, odkázaná na to, jestli ji včas najdou. „Maminka se dokonce moc bála, že ji už z Malvazinek pošlou domů!“ svěřila Blesku dcera Tereza Brodská (45). „Když jsem jí sdělila, že jsme pobyt prodloužili o další tři měsíce, uklidnila se...,“ říká Brodská. Každý měsíc maminčina pobytu na klinice přitom vyjde takřka na 30 tisíc korun!

Má komfort

Nemocná herečka nechce bydlet ani u Terezy. Cítí se v bezpečí, jen když má kolem sebe zdravotní personál. A není divu! Úbytek bílé hmoty mozkové je totiž závažná diagnóza, jde o onemocnění mozku a míchy, což může mít za následek špatnou hybnost nebo roztroušenou sklerózu. „Na klinice se maminka prostě zabydlela a moc se jí tam líbí,“ tvrdí Brodská s tím, že je o ni báječně postaráno. Když Brejchová potřebuje, přijde kadeřník. Manikúru a pedikúru dělá dcera.

Závislá na nikotinu

Kouřit může chodit na balkon. „Kupuju jí slimky. Maminka začala kouřit v mládí a na cigaretách byla celý život závislá, tak jí to potěšení přece nebudu upírat,“ míní Brodská, která je štěstím beze sebe, že její maminka dělá pokroky. Pohybuje se už bez obtíží a prý i vypadá skvěle. „Takhle to mamince už dlouho neslušelo!“ konstatuje potěšeně Brodská.